site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çocukların Dağda Kamp Heyecanı

Çocukların Dağda Kamp Heyecanı
07.10.2019
A+
A-

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi’nin çocuklar için organize ettiği kamp faaliyeti Latmos Dağında (Beşparmak Dağı) gerçekleşti.

28-29 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleşen kampa Selçuk ve çevresinden katılan aileler çocukları ile birlikte uzun süre unutamayacakları bir kamp faaliyeti gerçekleştirdiler.

Latmos yani Beşparmak dağında çocuklar ile birlikte gerçekleşen kampın benzeri denebilecek etkinliklerin yok denecek kadar az yapılması nedeni ile birçok doğa sever aile tarafından kamp ilgi ile takip edildi. Selçuk ilçe merkezinden kendi araçları ile yola çıkarak Söke yönünden dağın iç kısımlarına doğru yükselen dağcılar Bağarcık Köyü yakınında bulunan Bağarcık Kalesi yani Çörlen Asarı yakınında kamp kurdular. Katılımcılar kapta çocukların daha iyi zaman geçirmesi için salıncak, ip atlama, uçurtma gibi eski oyunlar ile kampa eğlence katmayıda unutmadılar. Telefonların neredeyse hiç çekmediği ve dağ koşullarının hakim olduğu kamp sırasında küçük doğa gezintileri, kamp ateşi ve kamp kurma gibi aktiviteler ile çocukların doğaya alışması için bir başlangıç yapmayı başaran Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi, kamp sonunda kullandıkları alan ve çevresinde çocuklar ile birlikte çöp toplayarak kampı sonlandırdılar.

Gerçekleşen faaliyet hakkında bilgi veren Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan ilk kez bu tür bir kamp gerçekleştirdiklerini ve katılımcı sayısının fazla olmasının kendilerini şaşırttığı söyledi. Aydoğan sözlerine şöyle devam etti;

“Öncelikle katılıp faaliyete renk veren tüm aileleri kutluyorum fakat bu kamp faaliyetini başarı ile geride bırakan çocuk dağcıları ayrıca tebrik ediyorum. Tahmin ediyorum bu kamp ilk ama son olmayacak. Geleneksel hale gelmesi için bir çalışma başlatcağız.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.