site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP’den İzmir Valiliği’nin ‘Lozan eylemi’ kararına tepki!

CHP’den İzmir Valiliği’nin ‘Lozan eylemi’ kararına tepki!
25.07.2020
A+
A-

Lozan Antlaşması’nın 97. Yıl dönümünde Eğitim İş Sendikası ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından yapılmak istenen basın açıklaması İzmir Valiliği’nce yasaklandı. Alınan yasak kararına CHP’den tepki geldi.

Lozan Antlaşması’nın 97. Yıl dönümünde Eğitim İş Sendikası ve ADD İzmir Şubesi Kültürpark Lozan Meydanı’ndaki Lozan Anıtı önünde bir basın açıklaması yapmak için İzmir Valiliği’ne başvurdu.

Derneğin başvurusunu inceleyen İzmir Valiliği basın açıklamasına vize vermedi. Valilik açıklamasında gerekçe olarak “Valiliğimize ulaşan bilgiler doğrultusunda, ilimizde böyle etkinliklerin yapılması halinde, toplumsal ayrışma ve kargaşaya neden olabileceği değerlendirildiğinden; kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlerinin ve genel asayişinin korunması, yaşanabilecek her türlü olumsuz bir durumun önüne geçilebilmesi amacıyla Lozan Anlaşması yıldönümünü kutlama kapsamında ilimiz genelinde açık alanda gerçekleşebilecek yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, bildiri dağıtma, çelenk sunma v.b eylem ve etkinliklerin İzmir ili ve ilçelerinde jandarma/polis sorumluluk bölgesinde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 7. ve 17. maddeleri gereğince yasaklanmasını arz ederim.” denildi.

KAYA: ASAYİŞ SORUNU OLARAK GÖRÜP YASAKLAMAK CUMHURİYETLE HESAPLAŞMAKTIR
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya yaptığı açıklamada “Emperyalizme karşı en büyük diplomatik zaferin kazanıldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş belgesinin ve Anadolu’nun tapusunun alındığı gün olan, 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşmasının 97. yılı kutlamalarını bir ‘asayiş’ sorunu olarak görüp yasaklayanlar, Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlerdir” dedi.

KILIÇ’TAN TEPKİ: KAHRAMANLARIN KEMİKLERİ SIZLADI
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Milli sınırlar içinde böyle bir yasağın uygulanması, yedi düvele diz çöktürmüş Milli Mücadele Kahramanlarımızın kemiklerini sızlatır. Siz neyi yasakladığınızın farkında mısınız? “Keşke Yunan galip gelseydi” zihniyetiyle Türkiye’yi yönetemezsiniz, yönettirmeyiz!!” dedi.
EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.