site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

CHP Selçuk’ta kriz… İl yönetiminden ilçe örgütüne ültimatom: İvedilikle iptal edin yoksa…

CHP Selçuk’ta kriz… İl yönetiminden ilçe örgütüne ültimatom: İvedilikle iptal edin yoksa…
30.01.2019
A+
A-

CHP Selçuk’ta kriz… İl yönetiminden ilçe örgütüne ültimatom: İvedilikle iptal edin yoksa…

Selçuk Belediye Başkan Adayı Sengel’in adaylığı geçtiğimiz günlerde gerçekleşen PM toplantısında 29’a karşılık 30 oyla kesinleşmişti. Salt çoğunluğun sağlanamadığı ve adaylığın yeniden oylanacağı iddia edildi. İlçe yönetiminden yapılan, ‘belediye başkan adayımız henüz belli değil’ gibi açıklamalar ve aday adaylarının davet edildiği bir program düzenlendiği öğrenildi. İl yönetimi ilçeye çok sert bir yazı gönderdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Selçuk İlçe Örgütü’nde hareketlilik yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Parti Meclis (PM) toplantısında Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen Filiz Ceritoğlu Sengel için İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt açıklamada bulundu.

Ceritoğlu’nun adaylığının PM’de yapılan oylamada 29’a karşılık 30 oyla kesinleşmesi sonrasında salt çoğunluğa ulaşılmadığı iddia edildi. Sengel’in adaylığının en az 31 oyla kesinleşmesi gerektiği öne sürüldü.

ÖRGÜTTEN AÇIKLAMA: PARTİMİN İTİBARINA ZARAR VERECEK DAVRANIŞLARDAN KAÇINMAK SORUMLULUĞUMUZDUR!
İlçe Başkanı Çalışkan ise sosyal medyadan şu ifadeleri kullandı: Parti Meclisimizde yapılan görüşme ve oylamadan sonra ilçemizin belediye başkan adayı ile ilgili basın yayın organlarında haberler yapılmış ve yapılmaktadır. Ancak ilçe örgütümüze resmi bir bildirim yapılmamıştır.

Ayrıca bugün Genel Merkezimizden aldığımız bilgiye göre oylama ile ilgili bir takım hukuki tereddütler bulunmaktadır ve konu önümüzdeki MYK toplantısında yeniden ele alınacaktır. Bu nedenle Genel Merkezimizin alacağı karara kadar tüm partililerimizi sükunet ve sağduyuyla sürecin tamamlanmasını beklemeye davet ediyorum. Partimizin kurumsal bütünlüğüne ve itibarına zarar verecek her türlü davranıştan kaçınmak partililik sorumluluğumuzdur.

İL YÖNETİMİ SORUMSUZ DAVRANIYOR
Konuyla ilgili ayrıca Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür de konuştu. Aynı zamanda aday adaylığı için de başvuru yapmış olan Ülgür yaşananlar hakkında, “İl yönetimi bu konuda çok sorumsuz davranıyoruz. İlçe başkanımız üzerine düşen görevi yapıyor. Sanki ilçe başkanı Filiz hanımın adaylığına karşıymış gibi lanse ediliyor. İl yöneticilerinin saldırmasını anlamıyorum. Rica ediyorum, herkesi parti duyarlılığına davet ediyorum. Ben aday adayıyım ama aynı zamanda eski başkanım. Filiz hanım sahada çalışmalarına başladı ama seçildikten sonra biri dava açarsa parti itibar kaybeder. Yeniden PM’de oylama yapılır. Yine Filiz hanımın adı oylanır. Bu sefer 32-33 oy alır, olay biter” dedi.

SELÇUK’TAKİ KRİZ BÜYÜYOR: İPTAL ETMEZSENİZ!
Gün içinde İzmir İl Başkanlığı’ndan Selçuk İlçe Başkanlığı’na adeta ültimatom niteliğinde bir resmi yazı gitti. İlçe örgütü tarafından akşam saatlerinde meclis üyesi aday adaylarının ve belediye başkan aday adaylarının katılacağı bir toplantı yapılacağı bilgisinin gelmesi üzerine il yönetimi bu programın iptalini istedi. Yazıda ilçe yönetiminin iyi niyetli bir davranışta bulunmadığı ve iptal uygulaması hayata geçmediği takdirde il yönetiminin ilçe yönetim kurulu hakkında karar almaktan çekinmeyeceği belirtildi. Ayrıca ilçe yönetiminin, belediye başkan adayının henüz belli olmadığını ifade etmesinin partiyi kamuoyunda tartışılır hale getirdiğine vurgu da yapıldı.

İşte o yazı:


KAYNAK: EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.