site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

CHP Selçuk İlçe Örgütü Zeytinova’da Şehitleri Anma Törenindeydi

CHP Selçuk İlçe Örgütü Zeytinova’da Şehitleri Anma Törenindeydi
27.09.2012
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Okulu kapsamında, İzmir İl Başkanlığı’nın Selçuk, Ödemiş, Bayındır ve Tire ilçe başkanlıkları ile birlikte organize ettiği, şehitleri anma töreni geçen yıl Siirt’te şehit düşen Jandarma Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat’ın ailesinin yaşadığı Bayındır’a bağlı Zeytinova beldesinde gerçekleştirildi.

24 Eylül 2011 tarihinde akşam saatlerinde Siirt’in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu’na düzenlenen saldırı sonucu çıkan çatışmada yaşamını yitiren Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat’ın şehit edilişinin ilk yıldönümünde düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı.

CHP Selçuk, Ödemiş, Bayındır ve Tire ilçe örgütlerinin katılımıyla düzenlenen törene şehit aileleri başta olmak üzere CHP İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray ve Musa Çam, İl yöneticileri Ülkümen Rodoplu, Levent Çılı, Melek Kartal, Hüseyin Mutlu Akpınar ile CHP eski il başkanı Tacettin Bayır, CHP Selçuk İlçe başkanı İbrahim Adıgüzel, CHP Ödemiş İlçe başkanı Mehmet Eriş, CHP  Bayındır İlçe başkanı Hüseyin Tamer Yanık, Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Selçuk ve Ödemiş’ten gelen muharip gaziler ve partililer katıldı.

Partililer ilk olarak şehidin baba evini ziyaret etti. Şehit annesi Emine Canbulat’ın feryatları bir kez daha yürekleri dağlarken, diğer şehit aileleri ve milletvekilleri gözü yaşlı anneyi teselli etmeye çalıştı. Buradaki ziyaretin ardından kalabalık bir grupla şehit Erdal Canbulat’ın kabri başında bir tören gerçekleştirildi. Zeytinova Belde Mezarlığı’nda şehidin mezarı başında edilen dualar sırasında annesi Emine Canbulat ve eşi Özlem Canbulat toprağa sarılarak gözyaşı döktü.

Duaların ardından şehidin mezarına CHP’nin dört ilçe örgütü, şehit aileleri ve gaziler adına üç adet çelenk konuldu. Burada bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şube Başkanı Hikmet Güriş, şehidin mezarının şehitliğe yaraşır bir görünüme kavuşması için milletvekillerinden ilgi ve destek istedi.

Mezarlıktaki töreninin ardından Zeytinova’da köy meydanında mevlit okutuldu. Mevlide katılan şehit Erdal Canbulat’ın 2,5 yaşındaki kızı Berra’nın babasıyla çekildiği fotoğrafın bulunduğu tişörtü giydiği gözlenirken, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray minik kızla yakından ilgilendi. Mevlide katılanlara lokma ve Bademli Süt Kooperatifi tarafından temin edilen ayranlar ikram edildi.

Daha sonra, CHP Selçuk Gençlik Kolları Başkanı Merve Çalışkan’ın sunduğu programa geçildi. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray yaptığı sert konuşmada: “Herkesin özellikle hükümetin, aklını başına alması gereğinin altını çizdi. Her gün gelen şehit haberlerinin hükümet tarafından örtbas edilmek istendiği, Savunma bakanlığı harcamalarının özellikle hükümetin yanlış Suriye politikasından dolayı aşırı şekilde arttığı ve bununda halka yağmur gibi ZAM şeklinde yansıdığını, bu zamlarla halktan alınan paraların Suriye’deki muhalif güçlere silah olarak gittiği, tarihimizde hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti devletimizin terörü destekleyen bir ülke konumuna düşmediğini ” söyledi.

Ödemişli şehit Yücel Ali Öner’in annesi Nuray Öner tarafından oğlu için yazdığı şiir okundu. Mustafa Abacı, CHP Selçuk İlçe örgütünden Nuriye Çiğdem ve Kıbrıs Gazisi Fahrettin Eren’in seslendirdiği şiirler de tören alanındakilere duygu dolu anlar yaşattı.

Tören Ödemiş ADD Şube başkanı Hikmet Güriş’ in yaptığı kapanış konuşması ile sona erdi.


YORUMLAR
  1. kemal dedi ki:

    Chp ilçe örgütünü duyarlılığından dolayı kutluyorum.

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    CHP mizin bu duyarli davranisini kutlariz. Sehitlerimizi en derin saygilarimiz ile aniyoruz… PKK yi lanetliyoruz.