Selçuk Haber

CHP Selçuk Gençlik Kolları Basın Açıklaması

Terörist saldırıları hız kesmeden devam ederken meclis kapılarını kapatıp tatile çıktı…

Dün Şırnak,bugün İzmir,yarın acaba neresi bombalanacak,nerede mayın patlatılacak,nerede sıcak çatışmaya girilecek diye bekler olduk artık..her saldırının ardından iktidar çıkıp ekranlara terörle mücadele tüm hızıyla devam ediyor,uçaklar kalktı dağlar tarandı…Ve tüm bunların ardından söylenen iki kelime… Vatan Sağolsun….

Evet Vatan Sağolsun ama nasıl. Askerlerimiz istihbarat eksikliği yüzünden haince saldırılara kurban giderken, meclis tatil yaparak mı? Meclisi tekrar toplama çağrılarına ‘’olağanüstü bir hal yok, terörle mücadelede olan şeyler bunlar toplantıya gerek yok’’ diyerek mi?

Bugün tv’de şehit haberlerinin hemen arkasından ‘’örtülü ödenek harcamaları açıklandı’’haberi geçildi..Geçen senelere göre harcamalar rekor seviyeye ulaşmış. Savunma ve Askeri techizat harcamaları olarak adlandırılan bu ödenekler, savunma harici nerelere harcandı herkes biliyor. Demokrasi gelecek diye bavul bavul paraları Libya’ya gönderdiler bunların üstünü örtüp örtülü ödenek hesaplarına yansıttılar..Doğudaki karakollar yenilenecekti,son model uçaklar sipariş edilmişti, Amerikayla istihbarat paylaşımı olacaktı… Nerede? O kadar ‘’örtülü’’ ödenek ve savunma için harcanan paraların karşılığı nerde?

Dün Şırnak, bugün İzmir… Vatanın her yerinde var olmaya çalışıyorlar ama biz Atamızında dediği gibi; ‘’Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir. Hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır.’’ Milli birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya kalkan herkes, karşısında Türk gencini bulacağını unutmasın.

Foça da yaşanan hain saldırıyı tüm nefretle kınıyoruz ve lanetliyoruz.. Şehitlerimize Allahtan rahmet geride kalanlara sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz…yaralılarımız için hastanelere koşan vatandaşlarımıza vatan borcunun sadece askerlerin omuzlarında değilde tüm herkesin boynunun borcu olduğunu gösteren halkımıza teşekkür ediyoruz. Gün birlik beraberlik günüdür…
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Merve ÇALIŞKAN

Exit mobile version