Selçuk Haber

CHP Pamucak İçin Dava Açtı

pamucak-sahili
CHP Selçuk İlçe Örgütü Pamucak için yapılan yeni sözleşmeyi idari mahkemeye taşıdı. Konu ile İlgili CHP İlçe Başkanlığından yapılan yazılı basın açıklaması şu şekilde;

”1977 yılında Pamucak mevkiindeki Dereli Tesislerinin de içinde bulunduğu yer Selçuk Belediyesi tarafından 49 yıllığına kiralamıştır. Bu kirayla ilgili yeni sözleşme yapılması konusunda belediye meclisinde 8 Temmuz’da yapılan toplantıda belediye başkanına yetki verildi. Ancak Belediye Meclisinde ki görüşmeler sırasında bu konunun komisyonlara havale edildiği, konunun Selçuklular için zarar doğurabilecek bir niteliği olduğu, bu nedenle komisyonlardan raporlar gelmeden karar verilmesinin doğru olmadığı, komisyonların çalışma süresinin henüz dolmadığı ve konunun bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesinin zorunlu olduğu grup başkan vekilimiz Filiz Ceritoğlu Sengel tarafından ifade edildiği halde, meclis başkanı Zeynel Bakıcı konuyu yangından mal kaçırırcasına oylamış, partimiz meclis üyelerinin red oyuna karşın oy çokluğu ile yetki almıştır.

Konunun Selçuklular için önemi şudur: Daha önceden kira hakkımız 129.000 m2 iken yeni sözleşme ile takriben 87.500 m2’ye düşecektir. Aradaki fark 41 dönümden fazladır. Ayrıca bu sözleşmeyle belediye başkanına kira parasının yanı sıra Hazineye hâsılattan veya kiradan da ayrıca pay verilmesi konusunda ve belediyenin Hazineye ödeyeceği kiranın arttırılması konusunda da yetki verilmiştir. Ama pay verilip verilmeyeceği, artış yapılması gerekip gerekmediği, yapılacaksa belediye başkanının yetkisinin hangi oranda olduğu meclis kararında belirtilmemiştir. Belki de Selçuk Halkı daha az miktardaki yer için daha fazla para ödemek zorunda kalacaktır. Selçuk Belediyesi ve Halkının zarara uğramaması için her zaman bir duruş sergileyen meclis üyelerimiz ve parti yönetim kurulumuz, yasal gereklerin dışında bir işleme izin vermemek ve ileride telafisi imkânsız zararların doğmasını önlemek düşüncesiyle idare mahkemesinde dava açmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.
CHP SELÇUK İLÇE ÖRGÜTÜ

Exit mobile version