Selçuk Haber

CHP İl Örgütü Selçuk’ta Gece Nöbeti Tutacak

kucukmenderes-chp-selcuk

İl Örgütü Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Küçük Menderes’te nöbete ve Karaburun’a çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

CHP İl Örgütü Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ses getirecek eylemlere hazırlanıyor.

Küçük Menderes nehrindeki kirliliğe ve Karaburun’da yaşanan çevre felaketlere tepkisini çok sayıda toplantı ve açıklamayla ortaya koyan CHP İl Örgütü Selçuk’ta gece nöbeti tutacak, Karaburun’a çıkarma yapacak.

Eylemler hakkında detaylı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Ali Engin, geçen yıl yapılan çevre çalışmalarının devamını getirmek amacı ile yeni eylemleri, Dünya Çevre Günü kapsamında gerçekleştireceklerini açıkladı.

Engin, İzmir’de çevre için düzenlenecek farklı eylemlere imza atacaklarını ve milletvekillerinden, STK’lara kadar İzmir’in tüm kesimlerinin eyleme dahil edileceğini belirterek şunları söyledi:

GECE NÖBETİ
Eylemler 31 Mayıs akşamı Küçük Menderes Nehri, Taşköprü mevkiinde gece nöbeti ile başlayacak. Aynı akşam nehir kıyısında çevre kirliliğine dikkat çekilecek ve çadırlarda konaklama yapılacak. Nehrin kurtulması ve çevre hareketinin duyulması için sembolik bir ateş yakacağız etrafında söyleşiler ve müzik dinletisi yaparak konunun önemi vurgulayacağız. Başta Selçuk ilçesi olmak üzere, çevredeki köy ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızla birlikte türkülerle, şarkılarla eylemlerle, Türkiye’nin dikkatini küçük menderesteki çevre felaketine çekmeyi amaçlıyoruz. Selçuk Taşköprü de Gece nöbeti eylemimiz, CHP milletvekilleri, İl ve İlçe örgütlerimiz, Parti Meclisi üyeleri,   Belediye Başkanları, STK’ların ve bölge halkının katılımıyla, 1 Haziran 2013 Cumartesi günü sabah yapacağımız basın açıklamasıyla sona erecektir” dedi.

Exit mobile version