Selçuk Haber

CHP İkiye Bölündü

908834_10151681644992634_2065462857_nÖncelikle tüm okuyucularıma teşekkür ediyorum..
20 yılda ilk kez yazdığım köşe yazısından sonra beni arayan tebrik telefonlarım hiç susmadı.. Buda yazımda verdiğim mesajın yerine ulaştığını gösteriyor. Bir kez daha herkese teşekkür ediyorum…
Gelelim bu haftaki yazıma… Malum çok heyecanlı bir kongre süreci atlattık. Ben bugüne kadar CHP’nin kongresinin bu kadar heyecanlı geçtiğini hatırlamıyorum. Kırmızı beyaz balonlarla süslenen kongrenin yapılacağı alandan tutun da içerideki çelenk şovuna kadar her şey çok güzeldi. Ama sonuç… O daha da güzeldi.. 55-55 yani tüm baskılara ve zorlamalara rağmen berabere.. Bu ne demektir sizce.. Bu bence CHP’nin tam ortadan ikiye bölündüğünü gösteriyor. Yani ikiye bölündü derken, Başkan Ülgür’e karşı Adıgüzel’in de oyları aynı demektir. Ben öncelikle kura sonucu CHP’nin başkanı olan genç arkadaşım Özge Yıldırım’ı kutluyorum. Burada kesinlikle genç arkadaşlarımıza herhangi bir eleştiri yapmak değil amacım.. Sadece Selçuk halkının bu tür numaralara karnı tok olduğunu söylemek istiyorum. Selçuk halkı artık sayın belediye başkanı H.vefa Ülgür’ün siyasetini ezbere biliyor. Yani Selçuk halkı artık bu tür siyasetlere ve gövde gösterilerine kanmıyor.
Bir kere ben kongrenin sonuna kadar salondaydım. İçeride yapılan siyaseti çok yakından takip ettim. Kongrede ilk dikkatimi çeken şu oldu. Kongrenin Aleviler üzerine çevrildiğini gördüm. Yani o gün Aleviler üzerinden siyaset yapıldığını gördüm. Mehmet amcayı çocukluğumdan bu yana tanırım ve de çok severim. Mehmet amca tam anlamıyla Atatürk ve Cumhuriyete bağımlı bir insan.. Dolayısıyla CHP’yi bağrına basan bir insan.. Kaldı ki birçok Alevi vatandaşlarımız da öyle.. Ben şunu söylemek istiyorum. Sayın Belediye Başkanımızın bu seçimdeki gözdesi sadece göçmenler değil, bu süreçte Aleviler de onun gözdesi oldu nihayet. Buradaki Alevi vatandaşların tek bir isteği vardı kendisinden o da Cem Evi açmasıydı. Daha dün gibi hatırlıyorum.. Geçen yıl Aşure ayında Selçuk’ta Cem Evini eğer İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmazsa Selçuk Belediyesi olarak kendisinin yapacağını ve 2014 yerel seçimlerinden önce açılacağı müjdesini vermişti. 2014 yerel seçimlerine 7 ay var. Ama Cem Evi’nin sadece adı var… Ben bu kez Alevi vatandaşlarımızın bu duruma kanmayacaklarına inanıyorum. Aslında ben sadece Alevi değil, Selçuk’ta yaşayan hiçbir vatandaşımızın bu tür gösteriş oyunlarına kanmayacağına inanıyorum.
Neyse… Dedim ya CHP’nin kongresi Aleviler üzerinden yapılan siyaset ile başladı… Kongrede iki aday vardı. Birisi genç ve dinamik bir kadroyla çıktı delegelerin karşısına, diğer aday ise tecrübeli ve deneyimli isimlerle çıktı kürsüye. Genç arkadaşımız Özge’nin konuşması çok vurgulayıcı ve anlamlıydı. Ben o konuşma metnini çok iyi biliyorum. Diğer aday arkadaşımız ağabeyimiz Yaşar Aydın ise konuşma metnini kürsüde yırtıp attı. Aslında yırtıp atması salonda bulunan birçok kişiye önemli mesajlar vermişti. Ama bazı delegeler bunun farkında bile değildi. Ne dedi Yaşar Aydın. “Elinizi vicdanınıza koyun oyunuzu öyle kullanın” yani dedi ki, “birkaç aydır Selçuk’ta dönen ayak oyunlarını yakından takip ediyorsunuz, buna göre iyi düşünün ve oyunuzu kullanın” bu sözler aslında çok şey ifade ediyor. Buna rağmen salonda yapılan siyaset devam etti ve oylamaya geçildi. Oylama sonucu ise herkesi çok şaşırttı. CHP tam anlamıyla ikiye bölündü. Sandıktan 55-55 çıktı. Böyle olunca da kura çekildi ve kura sonucu yeni ilçe başkanı belli oldu. Sadece oy pusulasının birinde kura sonucu seçilen listeden Demet hanımın adı silinerek, diğer listede adı geçen Osman Yelken’in adı yazılmış ve dolayısıyla durum berabere olduğu için Osman Yelken CHP ilçe Yönetimine girmeyi başardı.
Aday adaylığı sürecinin devam ettiği şu günlerde Selçuk’ta ikiye bölünen CHP’de İbrahim Adıgüzel taraftarları ve Vefa Ülgür taraftarları siyasetlerine yapmaya devam ediyor. Ben sadece şunu anlamıyorum.. Her iki tarafta CHP’li. Neden bu hırs, neden bu öfke.. Burada sizce kaybeden hangi taraf oluyor.. Bence CHP’ye yazık oluyor.
Saygılarımla..

Nilüfer Öztürk Silay

Exit mobile version