Selçuk Haber

CHP de Uysal Dönemi

chp-kongre (1)

CHP Selçuk İlçe Teşkilatı muhaliflerin topladığı 68 imzayla olağan üstü kongreye gitti. Tek adayla gidilen seçimde turizmci Hasan Uysal ilçe başkanı oldu.

Kongrede divan başkanlığına seçilen il başkan yardımcısı Altan İnanç’ın salonda bulunan üyeleri saygı duruşuna davet etmesinin ardından divan başkanının parti tüzüğüne uygun olarak yaptığı konuşma sonrasında ilçe başkanı Özge Yıldırımın da konuşması akabinde yönetim için güven oyu yoklaması yapıldı. Yapılan oylamada 51 delege hayır oyu kullanırken 65 delegede evet oyu kullandı.

Kongreden yaklaşık bir hafta önce adaylığını açıklayan Hasan Uysal’ın tek aday olarak seçime gideceği konuşulurken H.Vefa Ülgür’ün son anda ilçe başkanlığına adaylığını koyması sürpriz bir gelişme olarak algılandı.

Divan başkanının seçim hazırlıklarına başlaması üzerine H.Vefa Ülgür aday olarak konuşma yapmak istediğini belirtmesi üzerine divan başkanı adaylarının konuşma yapmaları konusunda gelen talepleri değerlendirerek delegeler arasında ayrı bir oylama yaptı. Çoğunluk kararı dolayısıyla kısa süreli konuşmalara izin verilmedi.

Yapılan oylamada “Adayların konuşma yapmasına gerek yok” kararı çıkınca tekrar söz alarak “genel kurulun Cumhuriyet Halk Partisi’ne hayırlı olmasını diliyorum ve adaylıktan çekildiğimi belirtmek isterim” diyerek kongre salonunu terk etti.

ÜLGÜR SALONU TERK ETTİ

Adaylığını geri çektiğini belirten Ülgür’ün salonu terk etmesinin ardından salonda bulunan üyeler arasında tartışma ve kısa süreli gerginlik yaşandı. CHP Selçuk Gençlik Kolları Başkanı Merve Çalışkan “Neden sizli bizli konuşuyorsunuz hepimiz CHP liyiz, hepimiz CHP yiz her zaman bu parti için çalıştık çalışmaya devam edeceğiz” diye seslenerek parti içinde yaşanan muhalefet gerginliğine tepki gösterdi.

Divan başkanı İnanç’ın yaptığı sakin olun çağrısından sonra gerginliğin sona ermesi üzerine tek aday ve çarşaf liste uygulaması ile seçimlere gidildi.

CHP Kongresinde 126 Delegeden sadece 86 delege oy kullandı. Yapılan olağanüstü genel kurulda 17 boş 1 geçersiz oy çıkarken. Vefa Ülgür’e 7 oy çıktı. Hasan Uysal 61 oy alarak Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Teşkilatı’nın yeni başkanı seçildi.

Seçim sonuçlarına göre yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;

1-Aynur Boztepe 2-Mediha Fiçor 3-Aptullah Yıldız 4-Yaşar Aydın 5-Osman Yelken 6-Mustafa Ürkmez 7-Hüseyin Saygın 8-İbrahim Ahmetçik 9-Zekiye Özger 10-Erkan Kurtuluş 11-Emel Daşdemir Yozbarıt 12-Tolga Avcı

 

Exit mobile version