Selçuk Haber

Cennetin öteki adı: Gebekirse

mehmet-uyaroglu

Selçuk’un hemen yanı başındaki Zeytinköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Gebekirse Gölü adeta bir doğa harikası. Dağların arasında ki tektonik bir çukurda bulunan Gebekirse, doğal güzelliği ile ziyaret edenlerin dikkatini çekiyor. Selçuk Zeytinköy sınırları içerisindeki yoldan sapılarak ulaşılan Gebekirse hafta sonu amatör balıkçıların uğrak yeri haline gelmiş durumda.

Bu balıkçıların büyük kısmını ise Selçuk dışından gelen kimseler oluşturuyor. Gebekirse Gölü’nde yılan balığı, kefal ve sazan gibi kalık türleri bol miktarda bulunuyor. Göl, ayrıca balıkçıl kuşları için de bir sığınak vazifesi görüyor. Etrafı sulfata ağaçlarıyla çevrili Gebekirse’de zaman zaman çadır kuran kampçılara da rastlanıyor.

Ailesiyle Özdere’den Gebekirse’ye gelen Ahmet Telli göle hayran kaldıklarını belirterek “Daha önce buranın ismini duymuştuk ama gelmek hiç nasip olmamıştı. Sonunda ailecek piknik yapmak için buraya geldik ve iyi ki de gelmişiz. Çünkü burası gerçek bir cennet” dedi.

Selçuk Belediyesi proje hazırlıyor

Tam bir doğa harikası olmasına rağmen Gebekirse’de herhangi bir çevre düzenlemesinin bulunmaması piknik yapmak için gelenlere sıkıntı yaşatıyor. Gerek balık tutmak gerekse kamp kurmak ya da piknik yapmak için göle gelen kişilerin bıraktıkları çöpler her alanda olduğu gibi doğal güzelliği tehdit ediyor.

Selçuk Belediyesi’nin Gebekirse için bir proje hazırladığı da biliniyor. Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı Gebekirse’ye hak ettiği değeri vermek adına bir takım çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor. Gölü balıkçılık faaliyetleri için daha cazip kılmayı hedefleyen Bakıcı’nın, Gebekirse’de gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra olta balıkçılığı yarışmaları yapma gibi projeleri bulunuyor.

HABER: Mehmet Uyaroğlu

Exit mobile version