site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Çanakkale şehitlerini anmak için üzüm hoşafı ve ekmek dağıtımı yaptılar

Çanakkale şehitlerini anmak için üzüm hoşafı ve ekmek dağıtımı yaptılar
19.03.2018
A+
A-

Selçuk CHP Gençlik Kolları Çanakkale şehitlerini anmak ve anlamak için istasyon meydanında basın açıklaması yaptı, ardındanda üzüm hoşafı ve ekmek dağıtımı yaptı.

Selçuk CHP Gençlik Kollarından yapılan basın açıklaması şu şekilde;
Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinin yıl dönümünü kutlamanın onur ve heyecanını yaşıyoruz.
18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale zaferi, kahraman Türk milleti ve askerinin iman ve kahramanlığının destanıdır. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü bu zafer, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başaracağının en güzel örneğidir.
18 Mart şanlı tarihimizin en anlamlı günlerinden olan Çanakkale zaferi ve şehitlerini anma günüdür. 18 Mart itilaf devletlerinin dize geldiği, bozguna uğradığı gündür. 18 Mart tam bağımsızlık isteğimizin ve daha sonra canlanacak olan milli egemenliğin habercisi, bir savaşın sonunda tüm milletin hürriyet zevkini tattığı andır. 18 Mart Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ emriyle kazanılan Çanakkale zaferinin günüdür.
‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ diyen muzaffer komutan Mustafa Kemal ve binlerce isimsiz kahraman Çanakkale’yi geçilmez kılarak, emperyalizme karşı verilen kurtuluş savaşında ilk kıvılcımı ateşlemişlerdir. Çanakkale zaferi kurtuluş savaşının yüreklerde yakıldığı, milletçe yeniden doğuşun başlangıcıdır. Çanakkale ve kurtuluş savaşında emperyalistlere en büyük dersi vermiş olan milletimiz, bugün Atatürk ilke ve devrimlerini yok etmeye, laik düzeni yıkmaya kalkışanlara asla izin vermeyecektir.
Aziz şehitlerimiz; sizler inancımızı, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, Türk milletinin bağımsızlığını herşeyin üstünde tutarak canlarınızı şehitlik müjdesi ile feda eden ölümsüz kahramanlarsınız. Bugün bizler burada sadece sizi anmıyor, aynı zamanda anlıyoruz.
Başta bizlere bu yurdu emanet eden Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş gazilerimizin ve aziz şehitlerimizin ruhları önünde saygıyla ve minnetle eğiliyorum. Ruhları şad olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.