site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Büyükşehir’den yeni hamle: Nostaljik tramvay geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Alsancak Limanı ile Cumhuriyet Meydanı arasında çalıştırılacak olan nostaljik tramvay projesini hızlandırdı. Belediye yetkilileri Denizli’ye giderek Dünya’nın farklı yerlerine nostaljik elektrikli tramvay üreten Gara Tren Fabrikası’nında incelemelerde bulundu.

Büyükşehir’den yeni hamle: Nostaljik tramvay geliyor!
16.05.2020
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi raylı sistem ağını geliştirme çalışmaları sırasında gündeme gelen Nostaljik Tramvay Projesi hayata geçiyor. İzmir Tramvayı’nın Konak-Üçkuyular arasındaki güzergahının Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan iç bölgeler olan Alsancak Şair Eşref Bulvarı ile Ziya Gökalp Bulvarı’na kaydırılmasından sonra Kordon’a nostaljik tramvay yapılması gündeme gelmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de oluruyla belediye yetkilileri Denizli’ye giderek incelemelerde bulundu. Denizli’den Dünya’ya elektrikli nostaljik tramvay üreten Öztürk Elektrik Şirketi’nin Gara Tren isimli fabrikasını ziyaret eden heyet İzmir’de kullanılabilecek modelleri yakından inceledi. Heyette, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, Metro A.Ş Genel Müdürü Sönmez Alev, Yönetim Kurulu Üyesi Aytekin Sözen ile Başkan Danışmanı Ahmet Altan yer aldı.

Ülke genelinde birçok AVM ve sosyal yaşam alanları için de elektrikli tramvay üretimi yapan firmanın Efe, London, Panda ve Masal gibi isimlerden oluşan birçok modeli bulunuyor. Şirket, Amerika, Afganistan, Ukrayna ve Hindistan gibi ülkelere de elektrikli nostaljik tren üretimi yapıyor.

NASIL ÇALIŞACAK?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşım dairesinin teknik onay verdiği nostaljik tramvay projesi taşımacılık şirketi Metro’nun kontrolünde olacak. Daha önce atlı faytonların bulunduğu ve Soyer’in başkanlık koltuğuna oturduktan sonra kaldırdığı faytonların güzergahında hizmet verecek. Proje, ana yolcu taşıma projesi olarak değil nostaljik amaçlı faaliyet gösterecek. Uygulamada İstanbul Taksim’de yıllardır kullanılan tramvay projesi rol model alınacak.
EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.