site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Büyükşehir’den Koyun-Keçi Yetiştiricisine Can Suyu

Büyükşehir’den Koyun-Keçi Yetiştiricisine Can Suyu
19.10.2015
A+
A-

Büyükşehirden Koyun-Keçi Yetiştiricisine Can Suyu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma kapsamında düzenlediği projeler içinde ilk adım küçükbaş hayvancılıkta atıldı. Pilot bölge olarak belirlenen Kınık ve Beydağ ilçelerinde 87 yetiştiriciye 374 adet koyun ve keçi dağıtılacak.
6360 sayılı kanun ile revize edilen Büyükşehir Yasası sonrası Tarım ve hayvancılığın yol haritasını 12 ayrı başlıkta ele alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk desteği küçükbaş hayvan yetiştiricilerine verdi. İlk etapta pilot bölge olarak belirlenen Kınık ve Beydağ ilçelerinde 87 yetiştiriciye damızlık olarak kullanılmak üzere toplam 374 adet koyun ve keçi dağıtılacak.

EĞİTİMLER TAMAMLANDI, İLK DAĞITIM SALI GÜNÜ…

Proje kapsamında İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen eğitimleri başarıyla bitiren Kınık’tan 72, Beydağ’dan ise 15 üretici istekleri doğrultusunda damızlık koyun veya keçi almaya hak kazandı. Yetiştiriciler; Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, Veteriner Hekim Zeynep Fırat ve Ziraat Mühendisi Hasan Tahsin Gömük’ün verdiği eğitimlerde; Hayvan bakımı, besleme ve hayvan sağlığı gibi konularda bilgi aldı. Teorik eğitimlerin ardından sahada pratik yapan yetiştiriciler, Salı günü Kınık Poyracık’ta düzenlenecek tören ile hayvanlarını teslim alacak.

BÜYÜKŞEHİR’İN KATKISI FARK YARATIR!

Sadece İzmir ve çevresi için değil, ülke tarımının kalkınması için yeni bir model oluşturmak adına düzenlenen projede İzmir Büyükşehir Belediyesi ile eşgüdümlü çalıştıklarını söyleyen İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, ırkının özelliklerini üst düzeyde taşıyan hayvanları seçerek üreticilerin çekirdek sürülerini oluşturmasında gereken alt yapıyı sağladıklarını ifade etti. Ülke ekonomisi ile tüketicinin sağlıklı et ve süte ulaşması noktasında küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önemli bir başlık olduğunu kaydeden Türer; ‘‘Türkiye’nin süt ihtiyacının % 15’ini karşılayan İzmir, modern yetiştiricilik yapan işletme ve sürü sahipleriyle Türkiye’ye örnek teşkil etmesine rağmen yetiştiricilerimiz birçok konuda desteğe gereksinim duymakta. Bu çağrıya cevap veren Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu’nun en eski ekonomik faaliyeti olan Koyun ve keçi yetiştiriciliğine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.’’ dedi.

IRK SEÇİMİ EKONOMİK HEDEF DOĞRULTUSUNDA ŞEKİLLENDİ

Eğitimlere katılan yetiştiricilerin ekonomik hedefleri doğrultusunda ırk seçimi yapılan projenin Kınık ayağında 123 Kıvırcık cinsi koyun ile 43 koç, 94 Sakız cinsi koyun ile 29 koç, 15 Saanen cinsi keçi ile 5 teke ve 9 Tahirova cinsi koyun ile 4 koç olmak üzere toplam 322 adet hayvan dağıtılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.