site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Büyükşehir’de korona zirvesi: Soyer’den başkanlara evden çalışma önerisi!

Büyükşehir’de korona zirvesi: Soyer’den başkanlara evden çalışma önerisi!
24.03.2020
A+
A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla meclis salonunda düzenlenen koronavirüs toplantısında bir araya geldi. Başkanlardan gelen öneri ve talepleri dinleyen Soyer’in bazı konuların Bilim Kurulu’na aktarılacağının bilgisini verdiği belirtildi. Soyer’in ayrıca evden çalışma önerisi sunduğu da öne sürüldü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, Türkiye’de de olumsuz etkisini ciddi boyutlarda hissettiren koronavirüs ile mücadele kapsamında 30 ilçenin belediye başkanına davet yolladı. Büyükşehir Belediye binasının meclis salonunda gerçekleşen zirveye Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar ve Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Serkan Acar katılmadı.

Günden güne yayılan hastalıkla ilgili ilçe belediye başkanlarının görüş, öneri ve dileklerini dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in toplantıda bazı konuları kapsayan talepleri Bilim Kurulu’na taşıyacağını ifade ettiği aktarıldı. Aynı şekilde kurulun çalışmaları hakkında yerel yönetimlere bilgi vereceğini söyleyen Soyer’in alınacak somut kararları ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Toplantıda başkanlar son dönemde üstünde dikkatle durulan sosyal mesafeye uygun, aralarına belli miktar boşluk bırakarak oturdu. Ayrıca başkanlar tedbir ve önlem gereği ağızlarını kapatacak şekilde maske de taktı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda önemli konuların masaya yatırıldığı belirtildi.

EVDEN ÇALIŞMA ÖNERİSİ!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in başkanlara evden çalışma önerisi sunduğu aktarıldı. Başkan Soyer’in, “Ben evden çalışacağım” dediği öne sürüldü. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve bazı başkanların, “Başkanım siz evden yönetebilirsiniz ama biz duramayız, belediyede olacağız” dedikleri öğrenildi. ‘Evde Kal’ çağrılarının önemine vurgu yapan Soyer’in bunun üzerine, “Ben de evimde duramam, belediyeye geleceğim. Ama evden görüntü ve fotoğraf verin, belediye başkanı rol modeldir. Belediye başkanı evde olursa vatandaş da evde olur” açıklamasını yaptığı aktarıldı.

PAZAR YERLERİ KAPATILSIN ÖNERİSİ
Toplantıda pazar yerlerinin kapatılması önerisinin de geldiği belirtildi. Soyer’in bu konuya soğuk baktığı ve “Vatandaşları AVM’lere mahkum bırakırız” dediği öne sürüldü. Bazı başkanların, “Biz insanlara beslenin, güçlü olun diyoruz. Pazar kapalı olursa nasıl olacak?” çıkışında bulunduğu belirtildi. Zirvede pazar yerlerinin kalabalıklılığından çok gerçekleşen para dolaşımının virüsün yayılmasında etkili olacağı da konuşuldu ve bu konuda uyarılar yapıldı. Soyer’in de, “2 gün bekleyelim, Bilim Kurulu’nu toplayayım karar verelim. Böylece birlikte karar vermiş oluruz” dediği belirtildi.

BELEDİYELERDE PERSONEL SIKINTISI…
Kronik hastalığı olan ve çocuklu personellerin evlerine gönderilmesinin belediyelerde sıkıntılara neden olduğu bazı başkanlar tarafından toplantıda dile getirildi. Bunların yanında ve yıllık iznini alan ve masa başından çalışabilenlerin de belediyeye gelmemesinden ötürü başkanların personel kıtlığı yaşadığı ve bunu Soyer’e ilettikleri öğrenildi. Bazı başkanların Soyer’e, “Başkanım sendikayla konuş” teklifinde bulunduğu belirtildi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın, “Benim personel almam lazım, nasıl alacağım? Yasal sınır var, alamıyorum. Ama benim personelimin yarısı gitti, kanun var” çıkışında bulunduğu ifade edildi.

AFET KOMİSYONU DA ÇALIŞIYOR
Belediye başkanlarının sorunlarını ve taleplerini dile getirdiği aktarıldı. Ayrıca ekipman, dezenfektan gibi ihtiyaçların da hatırlatıldığı belirtildi. Öte yandan Soyer’in geçtiğimiz aylarda Büyükşehir meclisinde kurulan Deprem ve Afet Komisyonu tarafından da çalışmalar yürütüldüğünün bilgisi verdiği ifade edildi. Deprem gibi ani ve acil durumlarda komisyonun çalışmalar gerçekleştirebileceğinin bilgisinin verildiği öğrenildi.

MECLİS TOPLANTILARI İÇİN İPTAL KARARINI BİZ VEREMİYORUZ
Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Soyer, “Çok yararlı bir toplantı oldu. Aramızdaki uyumu nasıl sağlayabileceğimizi konuştuk. Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklar tarafından çıkartılan genelgeler konusunda neler yapabileceğimizi konuştuk. Bundan sonra karşılaşabileceğimiz daha büyük sıkıntılarla ilgili ne tür çareler üretmemiz gerekiyor, onları konuştuk. Yeni bir belediyecilik doğuyor. Belki adına kriz belediyeciliği diyeceğimiz bir şey bu. Bu konuda her şeyi bir tarafa koyup ne üretmemiz gerekiyor buna kafa yormak gerekiyor. Yeni başlıklardan biri lojistik… Belediyecilikte vatandaşların doğrudan derdine derman olacak işler üretmek zorundayız. Gelen tüm belediye başkan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonra internet üzerinden yapacağız bu toplantıları. Fiziki olarak yaptığımız son toplantıydı. Meclis toplantılarının iptal olmasına biz karar vermiyoruz. Kanun var. Mayıs-Haziran ayı toplantısı olsaydı erteleyebilirdik ama Nisan ayı faaliyet raporlarının görüşüldüğü, komisyonların oluşturulduğu bir meclis. İçişleri Bakanlığı bir karar verecek” dedi.

BİR CANI KURTARABİLİRSEK İŞİMİZİ YAPMIŞ OLACAĞIZ
Toplantının gündemine dair bilgi veren Soyer, “Herkes kurumsal kapasitesini bu meseleye çevirmiş vaziyette. Buna çevirmesi gerektiğini konuştuk. Herkesin odağı salgın ve bunu hafifletmek üzerine olacak. Bir kişinin canını kurtarabilirsek, enfekte olmasını engelleyebilirsek işimizi yapmış olacağız. Bütün konsantrasyonumuz budur. Bizim öncümüz çalışanlarımız” diye konuştu.

ACAR VE ÖZÇINAR’A SİTEM: KATILMAMALARI DOĞRU DEĞİL!
Zirveye 28 başkanın gelmesi ve Kiraz Belediye Başkanı Özçınar ile Aliağa Belediye Başkanı Acar’ın katılım göstermemesiyle ilgili konuşan Soyer, “Aliağa ve Kiraz belediye başkanlarına sitemimi göndermiş olayım. Bu toplantıya katılmalarını bekliyorduk. Birlikte üreteceğimiz çok şey var. Katılmamaları dolayısıyla üzüntülerimi ifade edeyim. Büyükşehir olarak her yerde çalışmalar yapıyoruz. Toplantıya katılmamaları doğru değildi” ifadelerini kullandı.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.