site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Büyükşehir Meclis’te resmen kararlaştırıldı: Aktarmada yeni dönem başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kentin ulaşım ücreti ile ilgili önemli karar alındı. AK Parti ve MHP’nin muhalefet ettiği karar ile tam tarifede ilk biniş ücretine 10 kuruşluk indirim yapılırken, 120 dakika içindeki ilk iki aktarmaya 50’şer kuruş ödenecek. Diğer yandan mecliste süre dolumu tartışması tansiyon yükseldi. AK Partililer salonu terk etti.

Büyükşehir Meclis’te resmen kararlaştırıldı: Aktarmada yeni dönem başlıyor!
14.08.2020
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı ikinci oturum toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis gündeminde İzmir’de ulaşımda yapılan yeni düzenleme vardı. Geçtiğimiz Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen ve Plan, Bütçe ve Tüketici Komisyonu’na gönderilen önergenin kabul edilerek yeniden meclise gönderildi. Yeni düzenleme meclis AK Parti ve MHP’nin muhalefetine karşın oy çokluğu ile kabul edildi. Karar ile Eylül ayında bu uygulama sonlandırılacak ve ilk iki aktarmadan 50’şer kuruş alınacak. İlk biniş ücreti ise 3,56’dan 3,46’ya düşürülecek. Tam tarifede ilk biniş 10 kuruş indirime gidildi. Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak. 90 dakikalık aktarma süresi ise 120 dakikaya çıkarıldı.

AK PARTİLİ HIZAL: İZMİR’DEKİ ULAŞIM SİSTEMİ SURVİVOR PARKURU GİBİ
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ulaşımda aktarma sistemine getiren ücretlendirmeyi eleştirdi. Hızal, İzmir’deki ulaşım sistemini Survivor parkuruna benzetti. “Ulaşım bir belediyenin o kentte yaşayanların en temel ihtiyacı sebebiyle bir belediyenin en temel görevlerinden birisi. Büyükşehir, kentte yaşayan İzmirlilerin bir noktadan bir noktaya gitmesi için otobüs vb. araçlarla bunu karşılamaya çalışıyor. Şimdi konuşacağımız konunun temelinde olan bir sistem var. Bu sistemi kuran İzmir Büyükşehir’dir. Sistemin adı aktarma. Bu sistemle İzmir’in bir noktasından bir noktası İzmirli hemşerimiz en az 1 aktarma aracı kullanarak gidebilecek. Büyükşehir adeta İzmir’i özellikle merkezi Survivor parkuru haline getirmiş. 90 dakikada tamamlayın işinizi diyor. Vatandaş otobüsten İZBAN’a binecek. Sonra metroya gidecek ve işine gücüne gidecek” dedi.

“SİZ İZMİRLİ’NİN CEBİYLE UĞRAŞIYORSUNUZ”
İzmir’deki aktarma sistemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun övgü ile bahsettiğini, seçim sürecinde Soyer’in 90 dakikaya ücretlendirme yapmayacağını açıkladığını hatırlatan Hızal, “90 dakikalık ücretlendirme yapılmaması noktasında sistem takdir edilmesi gerekir. Bugün gelinen noktada bu meclis İzmir’in ulaşım anlamındaki tek doğrusunu ortadan kaldırıyorsunuz. Çiğli Evka-5’inde Konak’a gelecek bir vatandaş… İki seçenek var. İlk seçenek 446’ya binecek, Bostanlı’da inip vapura binecek. İkinci ihtimal 346’ya binecek. Egekent’te inip İZBAN’a binecek. Halkapınar’da inip Konak’a ulaşacak. Siyasi kimliği bir yere bırakarak zam haberinin ardından durakları tek tek analiz ettim. Bir yandan vatandaşı aktarmaya mahkum ediyorsunuz. Siz İzmirli’nin cebiyle uğraşıyorsunuz. Hakkaniyet bunun neresinde? Vatandaşı mecbur edip sonra ücret artırımı yapıyorsunuz? Şirin görünmek adına kelime oyunları yapıyorsunuz. Yüzde 5 fiyat düzenlemesi yapıyoruz. 90 dakikayı 120’ye çıkıyoruz. 3 ve sonrakilerde ücret almıyoruz. Bu yüzde 1 bile değil. Kelime oyunundan başka hiçbir şey değil. Birinci aktarmada yüzde 13, ikinci aktarmadaki zam oranı yüzde 25… İzmirli hemşerimiz bu karar çıktığında yüzde 25 fazla ödeyecek” dedi.

“İZMİR AŞKINIZ BİTMİŞ… UZAYDAN GELMİŞ GİBİ KENDİNİZİ GÖSTERİYORSUNUZ”
Ulaşıma en son geçtiğimiz Kasım ayında zam yapıldığını söyleyen Hızal, “Bu zamlar burada sizin karar verdiğiniz bizim muhalefet ettiğimiz zammın 1 yıl bile üzerinden geçmemiş. Kasım’da zam yapıldı, yine zam yapıyoruz. Yapılan zamlar Soyer dönemi ile 60 yaş için yüzde 60, tek aktarmada toplam zam oranlarından yüzde 32, ikinci aktarmada yüzde 49. Sosyal belediyecilik bunun neresinde? ‘Aşkla İzmir’ dediniz. ‘Arka sıradakilere çok daha önem vereceğiz’ dediniz. İZSU, ESHOT zammı sizin aşkınızı bitirmiş. Martın sonun bahar olmadığını zamlarla gördük. Soyer arka sıradakileri ötelediğini görüyoruz. Uzayda yaşamıyorsunuz ama siz 90 dakikalık uygulamayı kaldırarak Büyükşehir adına olumsuz anlamda tarihe yazdırarak uzayda yaşamadığınız sanki uzaydan gelmiş gibi kendinizi gösteriyorsunuz” dedi.

ÖZUSLU: ELEKTRİK YÜZDE 61 ZAMLANDI… İZBAN’I EŞEK ÇEKMİYOR
AK Partili Hızal’ın uzaydan gelmiş gibi davranıyorsunuz” sözüne yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Meclis CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, “Uzayda mı yaşıyoruz sorusu şuna tekabül ediyor: Bu ülkenin içindeyiz ve ülkenin içinde olup biten her şey salondaki, herkesi, başkanı, bürokratları herkesi etkiliyor. Yapılan iş sanki ayrı bir yerde mi yapılıyor? Türkiye’nin gerçeği neyse İzmir’in gerçeği odur. Girdileri anlatayım. Elektrik. İZBAN neyle gidiyor. Eşek çekmiyor. Elektriğe yüzde 61,47 zam gelmiş. Doğalgaza zam yüzde 32. Vatandaş ısınacak ama zamlı. Eli gitmiyor. Asfalt. 17,2 zam. Lastik. Otobüs lastiği boşa dönmüyor. Pandemi de durmadı. Yüzde 44 artış. Resmi enflasyon 11,76. İZSU’da resmi enflasyon oranında yaptık. Niye sistemin bütünün konuşmuyoruz. Tabii ki aktarma doğru sistem… Ama siz rakamlarla nereden bakarsınız oradan görüyorsunuz. İzmir’de her gün 1 milyon 800 bin biniş oluyor. İZBAN diyor ki aktarmayı bırak. Yüzde 50 TCDD, yüzde 50 belediye… TCDD ‘aktarmanın farkını öde’ diyor. Bu işin içinde öğrenciler yok. Onlara bir kuruş dahi zam yapmadık. Onlar için abonman uygulaması daha da düşüreceğiz önümüzdeki meclislerde. 60 yaş üstü, öğretmenler etkilenmiyor. Tam bilet etkileniyor” dedi.

BU SİSTEM YÜRÜMÜYOR, CİDDİ YÜK VAR
Mavişehir’de oturduğunu ve Alsancak’taki silolardan pirinç almak için gitmesi üzerinden örnek veren Özuslu, “Şimdiki sistemde 3,46 TL ödedim. 91 dakikada pirincimi aldım. Eski sistemde dönüş bileti 3,56 TL. Toplam 7,12 TL… 120 dakika ile şimdi ne ödeyeceğim 3,46 TL. Rakamlarda düzeltme yapayım. Yüzde 13 zam yok. İlk aktarma zammı 11,2 zam var. 913 bin biniş var. Bunun yarısı tam. Bir kaşık suda fırtınanın koptuğu yeri söyleyeyim. İlk binişte yüzde 2,8 yani 10 kuruş ücret düşürdük. Kaç biniş yapan etkileniyor? 562 bin ilk biniş var. 562 bin kişide 10 kuruş indirim yapıyoruz. İkinci aktarmadaki biniş sayısı sadece 52 bin 500. Üçüncü aktarma 7 bin 580 biniş. Rakamlar yalan söylemez. Hal böyleyse burada savunmaya çalıştıkları sistem sürdürülebilir değil. Yürümüyor. Paylaşılması gerek. Ciddi yük var. Pandeminin etkisinin olmadığını söylemek mümkün değil. Bütün pandemi sürecinde cezaevlerine insan taşıdık. Para almadık. Sağlık personeline taşıdık. Araçlar pandemi kuralına göre ayarlandı, yolcu düştü. Devletimiz istedi, yaptık. ‘Toplu taşımaya binmeyin’ diye toplu taşımadan uzaklaştırdık. Ancak seferler sürdü. Şoför sayımız değişmedi, tekerlekler yıprandı, mazot kullanıldı vs. Yüz yılda bir gelen olay… Bu yükü beraber taşıyalım diye devlet yardım kampanyası başlattı. Kapitalizmin nirvanası ABD bile vatandaşa 1600 dolar verdi. ABD bile yaptı. Komünizm bu ABD için… Biz ne yaptık? Karınca karınca 33 bin vatandaşa 400 lira verdik. Az mı az? Bütçemiz buna el verdi” dedi.

Kadifekale’ye kurulan Üretici Pazarı’na ücretsiz ulaşım sağlanması üzerinden yüklenen Özuslu’ya Hızal, “Tahliye edilen hükümlüler 134 otobüsle yapılmış. Az değil. Az olduğunu söyleyen sizsizn. Üretici Pazarı kuruldu. Mantıklı yerlerde durmak lazım… Reklam olsun diye tarihi mekana Pazar kurarsanız oraya otobüs kaldırmak zorundasınız. Bunu konuşalım” dedi.

MHP’Lİ ŞAHİN: ZAM YILBAŞINA ERTELENSİN
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin, zammın yılbaşından sonraya ertelenmesini dile getirdi. Şahin, “Bu zamların gerekli olduğu söyleniyor. Ama gerçekten bu pandemi sürecinde insanlarımız zor duruma düştü. Özellikle arka sıradakiler… Büyükşehir Belediyemizi ve hükümetimiz yardımlar yaptı. Ne kadar yeterli? Zam ötelense olmaz mıydı? Belediyemiz de bir kamu… İzmir’i yöneten de Büyükşehir… Onun için gerçekten insanlarımız zorda. Küçük esnaf yok ölüyor. İnsanlar seyahat etmiyor. Bu hastalık devam ederse küçük esnaf yok olma noktasında. İnsanlara destek olmak adına yılbaşından itibaren yapılsa daha iyi olmaz mıydı?” dedi.

AK PARTİLİ BOZTEPE: SEFERİHİSAR BATTI, SIRA BÜYÜKŞEHİR’DE
AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe ise MHP’nin önerisine destek verdi, Başkan Soyer’e yüklendi. Boztepe, “Geçen sene öğretmene, öğrenciye, 60 yaş üzerine yüzde 60 zam yaptınız. Belediyemiz batmış. Bir günde bu kararı acilen geçirin demezler. Seferihisar var geçmişimiz. Seferihisar’da işçi parası ödenmiyor. Seferihisar battı, sıra Büyükşehir’de… 1,5 yılda borçlanmalara onay verdik. ‘Bu zamları yapmayın’ dedik. Bir mirasın üstüne kondu. Bu miras 90 dakikayı dolayı yolla iptal ediyor. İzmir bu kadar borçlanmayı, kötü yönetilmeyi hak etmiyor. Sizin İzmir aşkı bitti, hatta o aşk sizde hiç yoktu. Sıfırdan başlattığınız projeleriniz arasında bisiklet yolları var sadece. O da trafiği alt üst etti. Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı Kocaoğlu projesiydi. Çocuklar süt içmiyor. Bu sütün tadı bozuldu deniyor. Süt bile öyle. Bu proıjeyi bile yerle bir ediyorsunuz. Bunu CHP’li üyeler bile söyledi. Bu zammı Kasım’da yaptık. Lütfen öteleyin” dedi.

BAŞKAN ARDA’DAN BOZTEPE’YE: SÜTÜN TADI DEĞİL ÜLKENİN TADI BOZULDU
Boztepe’ye yanıt veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sütün tadının değil, memleketin tadının kaçtığını belirtti. Pandemi ile birlikte belediye gelirlerinde büyük düşüş olduğunu belirten Arda, “1 milyon 800 bin TL İller Bankası bize ödeme yapıyor, ödediğim toplam personel maaşı 4 milyon TL. Belediyenin gelirleri var. Bunlar ne kadar geliyor? İnşaat sektörü ve her şey durdu. Bu ay bunu yerine getirdik. Hüsnü Bey ‘belediye batmış, Seferihisar batmış’ diyor. Ülke ne durumda? Ülkedeki durum içler acısı. Berberlerin dükkanını kapattık. Berberin elinden bile tutamadık. Berbere ekmek parası bile veremedik. Belediyeleri nasıl finanse edeceğiz? Bu durumda olmayı istemeyiz. Hüsnü Bey ‘sütün tadı bozuldu’ dedi. Sütün tadı değil ülkenin tadı bozuldu” dedi.

HIZAL: İZMİR ZAMLAR ŞEHRİ OLDU
CHP’li bir meclis üyesinin AK Parti’nin belediyenin yapmadık istediği her şeye muhalafet olduğu eleştirisi üzerine yanıt veren Hızal, “Biz ittifak olarak her şeye karşı duruş sergilemedik. İzmir’in lehine olan hususlarda elimizi kaldırdık. CHP’li Engin Altay zamanında “AK Parti dünyanın en iyi işin yapsa biz bu işe okey demeyiz” demişti. Ama biz yapmayız. Bunu kabul etmiyoruz. Merkezi hükümet yatırımlar yaptı. Yollar yapıldı. Sayın Başkan Bergama’ya giderken otoyolda yüksek hızlarla gitti, yetişemedim. Vakit kaybetmedi. İşin başına geldi. İzmir’de 90 dakika kaldırıldı. Siz bunu 120’de yapsanız 150’de yapsanız kaldırıldı. İlkler şehri İzmir, zamlar şehri oldu” dedi.

CHP’Lİ ÜNAL: EKONOMİK NEDENLER AŞKI BİTİRİYORSA SİZİN VATAN AŞKINIZ BİTMİŞTİR
CHP Meclis üyesi Hasan Ünal, AK Partili belediyelerde ulaşıma yapılan zamlardan örnek verdi. Ünal, “Martta 5,45 olan dolar şimdi 7,35. 2019 Mayıs-Temmuz arası ESHOT’un kaybı 235 milyon lira. Bursa Büyükşehir yüzde 17 zam yaptı. Samsun yüzde 18 zam yaptı. Denizli yüzde 20 zam yaptı. Sayın Başkanın aşkının azaldığını söylediniz. Ekonomik nedenler aşkı bitiriyorsa sizin vatan aşkınız bitmiştir” dedi.

ÇAM KONUŞTU, AK PARTİLİLER AYAKLANDI
CHP’li meclis üyesi Kazım Çam’ın AK Partili Hızal ve Boztepe’yi eleştirerek “her şeye cevap vermesinler. Her şeye atlıyorsunuz. Ne konuşuyorlar onu bile anlayamıyorum. Meclis gümbürtüye gidiyor” demesi üzerine AK Parti grubu ayaklandı. Başkan Soyer araya girerek tartışmaya dahil oldu ve Çam’ın sözlerini düzeltmesini istedi. Çam ise “ben oturdukları için ne dediklerini duymadım” diyerek sözlerini sürdürdü.

SOYER ELEŞTİRİLERİ YANITLADI: 5 AYDA ULAŞIMDA 225 MİLYON TL KAYIP VAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eleştirilere tek tek yanıt verdi. Ulaşıma yapılan zammın ülke gerçeklerinden farklı olmadığını belirtti. Soyer, “Türkiye’deki üç büyükşehirde en düşük ulaşım ücreti İzmir’dedir. Gerçekten geçen yılın aynı dönemine göre son 5 ayda ulaşım gelirlerinde 225 milyon kayıp var. Bu kayıp benim babamın değil İzmirli’nin… Bu çok büyük kayıp… Uzaylı değiliz, Türkiyede’yiz derken şunu kastettim. Dolardaki artış yüzde 35. Altında yüzde 97 artış var. Türkiye’de her şeyin fiyatı artıyor. Bunun dışında yaşamıyoruz. Biz bir vakıf değiliz, belediyeyiz ve gelir-gideri dengelemek zorundayız. Dönmesi lazım çarkın” dedi.

Belediyenin bağış almadığını Halkın Bakkalı ile bağışçı ile durumu olmayan vatandaş arasında koordinasyon sağladıklarını söyleyen Soyer, “belediye bağış istemedi. Biz vatandaşın gücü olan zor durumda olan vatandaş arasında köprü olduk. ‘Bir vatandaşa ulaşacaksanız Halkın Bakkalı üzerinden yapabilirsiniz’ dedik. Koordinasyonu yaptık. Türkiye’de kimsenin yapmadığı şeyden bahsediyorum. Üretici Pazarı’nı reklam olsun diye bahsedildi. 33 numaralı hat zaten çalışıyordu. Oradaki pazarın etkisi ne oldu gidin sorun. Bir Pazar kurulduysa oraya ulaşım aracı gider. İzmir’in neresine otobüs gitmeyecek. Otobüs koymak zorundayız. Bu söylem doğru değil” dedi.

SOYER’DEN HÜKÜMETE ÇAĞRI: YÜZDE 18 KDV’Yİ DÜŞÜRÜN, VATANDAŞA YANSITALIM
Ulaşım için gerekli olan akaryakıtın yüzde 18’lik vergi üzerinden alındığını belirten Soyer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verginin düşürülmesi talebine karşılık vermediğini söyledi. yapan Soyer, “ Ulaşımda İZBAN’ın yeri yüzde 14. Bunun dışındaki taşıma ESHOT’ta… KDV’yi 18 ödüyoruz. Özel yatlarda ise yüzde 1 ödeniyor. Bunu talep ediyoruz. 300 milyondan düşürün ve bunu vatandaşa yansıtalım” dedi.

‘SEFERİHİSAR BATTI, SIRA İZMİR’DE’ DİYEN BOZTEPE’YE: ÜSLUBUN ÇOK ÇİRKİN!
AK Partili Boztepe’nin “Seferihisarı’ı batırdınız, İzmir’i de batıracaksınız” sözünün çok çirkin bir söylem olduğunu belirten Soyer, “Üslubumuzda nezaket önemli. Bunu kaybedersek her şeyi kaybederiz. Hüsnü Bey ‘Seferihisar’ı batırdı’ dedi. Seferihisar’da 2009’dan bu yana her seçimde oyumu arttırdım. İzmir’de yüzde 58 ile seçildim. Bu söz İzmirliye değer vermemek demek. Seferihisarlı’ya soralım. 20 sene önce neydi, ne oldu? ‘10 senedir sürekli artan oy oranıdır. İyi yönetmediniz, İzmir’i de iyi yönetemiyorsunuz demek’ var. Bu çirkin bir üslup… Yakışmıyor. Şikayet ettiğimiz şey bu. Siyasetin dili çirkin diye gençler siyasetten uzak duruyor. Sırf bu yüzden… Bu ne ayıp bir şey? Birbirimizi inciteceğimize empati yapalım. Dışarıda konuşursunuz, tartışırsınız. Ama Bu çatı altında İzmir’in en üst yönetim organında İzmirli’ye böyle bir tablo göstermeye hakkınız yok” dedi.

MEMLEKET KÖTÜ YÖNETİLİYOR AMA BAHARI GÖRECEĞİZ
Hükümeti milli gelir üzerinden eleştiren Soyer, “1990 yılında Türkiye’de kişi başı milli gelir 4 bin dolar. Şu an 9 bin dolar. 30 senede aynı noktada olan Doğu Bloğu ülkelerine bakalım. Hepsi şu an bizim önümüzde. Sonuçta bu memleket kötü yönetiliyor ama sonuçta biz baharı göreceğiz. Bu tablo değişecek. Bizim bereketli topraklarımız Doğu Blok’undan daha zengindir. Potansiyelimiz daha güçlüdür ve memleket çok daha iyisini hakediyor” dedi.

TANSİYON YÜKSELDİ: AK PARTİLİLER SALONU TERK ETTİ!
Mecliste Güzelbahçe’de yapılması planlanan Go-Kart pisti ile ilgili olarak söz alan Hakan Yıldız, kendisine ayrılan süre dolunca Başkan Soyer sözünü tamamlamasını istedi. Uyarıya karşı çıkan Yıldız ile Soyer arasında atışma başladı. Bu esnada Soyer, ““Benim sözümü kesmeyin. Sizin konuşmanızı kestik mi, hayır. Siz haddinizi bilmiyorsunuz. Hala konuşuyorsunuz. Susun artık. Nasıl susturacağız sizi? Ben hayretler içerisindeyim. Size şunları söyleyeyim kardeşim. Türkiye’nin hiçbir meclisinde bu kadar demokratik yönetilmiyor. Bu nedir? Akıl alacak gibi değil. Nasıl susturacağız? Nasıl bu kurallara riayet edeceksiniz. Herkesi suçlayarak davranıyorsunuz. Sizi de çıkartırım, grubu da…” dedi.

“BAZILARINA DEMOKRASİ BOL GELİYOR”
Bunun üzerine AK Parti Grubu, Soyer’i protesto ederek salonu terk etti. Bunun üzerine konuşan Soyer, “Soyer, “Burada herkes gördü. Ben çıkarmadım. Sadece şunu çıkartırım. Buradaki herkes buradaki kurallara uyulacak. Kimse kimsenin sözünü kesemez. Buna kimsenin hakkı yok. Bazılarına demokrasi bol geliyor. Bu kadar saygıyla anlayışla güler yüzle yönetmeye çalışıyoruz. Bu anlaşılır gibi değil. Biz zarafetimizi koruyacağız ama bu bir zafiyet değildir. Bu kabul edilebilir değil. Süreyi hatırlatıyorum, ‘ben konuşurum’ diyorlar. Bir kural koyduk, 5 dakika koyduk. Ben kabul etmiyorum diyor. Bu büyük saygısızlık haddini bilmemezliktir” dedi.

AK PARTİ’DEN HRANT DİNK HAMLESİ
AK Parti Büyükşehir Meclis üyesi Hüsnü Boztepe, “tahminen 10 yıl önce CHP’de meclis üyeleri ile oy birliği ile Hrant Dink isminin bir caddeye ya da parka verilmesi için önerge vermiştik. 10 yıl geçmesine rağmen Hrant Dink’in ismi bir yere verilmedi. Bu konu için önümüzdeki mecliste önerge vereceğiz” dedi.

4 BELEDİYEYE OTOBÜS HİBESİ
Büyükşehir’e ait 4 otobüsün Tunceli-Ovacık, Balıkesir-Gömeç, Çanakkale Bayramiç, Giresun-Piraziz hibe edilmesi kararlaştırıldı.
Ender ALDANMAZ/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.