Selçuk Haber

Büyük Taaruz’un 92. Yıldönümü Selçuk’ta Kutlandı

anita-cicek-sunumu

Büyük Taaruz’un 92. Yıldönümü ‘Kurtuluş Yolu Anıtı’ önünde kutlandı. Büyük Taarruz’un başlangıç günü olan 26 Ağustos için Selçuk ilçesindeki ‘Kurtuluş Yolu Anıtı’ önünde tören düzenlendi.

Büyük Taarruz’un 92. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Metin Çıtak ve çok sayıda sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Bülent Cinel; “ Bugün burada 26 Ağustos Büyük Taaruz’un 92. Yıl dönümünü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. 26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar’da başlayan ve 9 Eylül’de İzmir’in düşman işgalinden kurtarılmasıyla sonuçlanan Büyük Taarruz, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini güçlendirmiş bir zaferdir. Atatürk ve silah arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti’ni bu büyük zaferin üzerinde inşa etmişlerdir. Büyük Taarruz’un başladığı saat olan 12.30’da Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetinin belirmesiyle başta Ulu Önderimiz olmak üzere bu topraklar için savaşmış, canını feda etmiş olan tüm şehitlerimizi saygı ile anıyoruz” dedi. Başkan Yardımcısı Konuşmasının sonunda geçen yıl aynı alanda tören düzenleyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Metin Çıtak’a teşekkür ederek konuşmaya davet etti.

Selçuk Belediye Personeli alanda bulunan vatandaşlara Atatürk anıtına koymaları için çiçek dağıttı. İstasyon meydanında bulunan Kurtuluş Yolu Anıtının ön tarafındaki platforma Atatürk’ün gölgesinin düşmesi için saat 12.30’u bekleyen tüm katılımcılar, bu anı fotoğraf çekerek ölümsüzleştirmeye çalıştı.

Exit mobile version