Selçuk Haber

Bu yönetim anlayışının kabulü mümkün değildir

selcuk-meclis

CHP: Halkın seçtiği meclisi yok sayan yönetim anlayışını kabul etmiyoruz.

2014 Kasım ayı meclisinin ilk oturumunun gerçekleştirildiği 03.11.2014 günü Belediye Meclis Grubu ve Selçuk Halkı üzülerek belirtiyoruz ki alenen bir hukuksuzluğa ve faşizme şahit olmuştur.

CHP ve MHP Belediye Meclis Üyelerinin kabulü ile oy çokluğu ile gündeme alınan Selçuk Efes Kültür Vakfı ile Selçuk Belediyesi arasında protokol yapılmasına dair önergenin görüşülmesi ve oylanması sırasına Meclis Başkanının anlaşılamaz tavrı neticesinde kaos ortamına dönüşmüştür.

Her işlemin oylanarak karara bağlandığı Meclis Toplantısında gündeme alınan bir konunun Meclis Başkanının yersiz, hukuksuz ve ısrarcı tavrı ile oylama yapmaması anlaşılabilmiş değildir. Meclis Başkanı “ben başkanım oylama yapmıyorum” cümlesi Meclise ve Selçuk’a hiç yakışmamıştır. Meclis toplantıları Selçuk Halkının iradesinin ortaya konduğu bir yerdir; hiç kimsenin egosunu tatmin edeceği bir mecra değildir.

Ancak üzülerek her gün biraz daha görüyoruz ki ülke genelini baskı altında tutan AKP zihniyeti Selçuk’ta da filizlenmeye başlamıştır.Anlaşılıyor ki Genel Merkezlerinin demokrasiye karşı tavır ve davranışları Selçuk AKP Meclis Grubunu da esir almış durumdadır.

Meclis gündemine gelen bir konuyu meclis başkanı tek başına değerlendirme yetkisine sahip değildir. Halkın seçtiği meclisten kendisini üstün gören meclis başkanının meclis gündeminde olan konuyu oylamaya sunmadan, apar topar kaçarcasına meclis gündemindeki diğer maddelere hiç değinmeden meclis salonundan çıkması meclis üyeleri dahil meclis salonundaki herkesi hayrete düşürmüştür. Böyle bir meclis yönetimi bu şekilde bir yönetim anlayışının kabulü mümkün değildir. Gelecek meclis oturumunun tarihini ve saatini dahi oylamaya koymayan ve hatta saatini hiçbir şekilde belirtmeden ve de en önemlisi Belediye Başkanın mazeretini dahi oylamaya sokmayan meclis başkan vekilinin tutumu, AKP yönetimini ve Belediye Başkanını dahi hukuksal anlamda zora sokmuştur.

Kaldı ki Meclis Başkanının gündem maddeleri görüşülmesi bitmeden ben bu konuyu oylamıyorum, meclisi kapatıyorum deyip salondan kaçarcasına gitmesinin sanıyoruz mantıklı bir açıklaması bulunmamaktadır. Belediye Meclis toplantılarının usulü, edebi, adabı vardır ve demokrasiyi benimsemiş benimsememiş herkes için bağlayıcıdır. Ben istedim oldu anlayışının açıklaması yoktur.

Selçuk halkının oylarıyla kendisini temsil etmesi için seçtiği belediye meclisi üyelerinin yok sayılması Selçuk halkının yok sayılmasıdır. Bu işin hukuki ve cezai sürecinin takipçisi olacağımızı beyan ederek; halkın iradesinin hiç kimse tarafından yok sayılmasına CHP Selçuk İlçe Örgütü ve Meclis Grubumuz tarafından müsaade etmeyeceğimizi değerli Selçuk halkına bildiririz.

Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Örgütü

Exit mobile version