site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bu mu konfor?

Bu mu konfor?
13.01.2016
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi, dün İzmir genelinde yaptırdığı yürüyen merdivenli, asansörlü üst geçitleri, “Konforlu geçişin adresi oldular” başlığı ile duyurdu. “Konforlu” olarak tabir edilen üst geçitler arasında Torbalı’daki 120 merdivenli, bozuk asansörlü geçit de var.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin Torbalı’da yaptığı üstgeçit, engelli ve yaşlılar için tam bir çileye dönüştü. Üstgeçitteki asansör gün içerisinde defalarca bozulunca, vatandaşlar her seferinde 120 basamaklı merdiveni çıkmak zorunda kalıyor. Torbalı’da tam anlamıyla üst geçit isyanı yaşanırken, İzmir Belediyesi dün basına, “Konforlu geçişin adresi oldular” başlığıyla servis ettiği haberde kent merkezinde çeşitli noktalarda yapılan 19 adet asansörlü-yürüyen merdivenli yaya üst geçidini duyurdu. Tanıtımda diğer ilçelerde yapılan “yürüyen merdivenli” üst geçitlerin yanına Torbalı’daki 120 merdivenli bozuk asansörlü üst geçit de konularak “konforlu” hizmetler arasında sayıldı.

ÇİLE ÇEKİYORUZ!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yayaların karayolunun iki tarafına rahat geçmesi için yaptırdığı üst geçit, engelli ve yaşlılar için işkenceye dönüştü. Üst geçitteki asansör günde 3 defa bozulunca, hastane yolundaki üst geçidi kullanmak zorunda kalan yaşlı, hasta ve engelliler her defasında 120 basamaklı merdiveni çıkmak zorunda kalıyor. Yapımına 2011’de başlanmasına rağmen 3 yıldır tamamlanamayan İZBAN, ilçeyi baştan aşağı ikiye ayırırken, sadece Hükümet Konağı önüne bir adet yaya üst geçidi yapıldı. Kilometrelerce uzunluktaki İZBAN’a bir yaya üst geçidinin düşmesi tartışılırken, tek yaya üst geçidinin asansörü de çalışmıyor. Torbalı’nın batı yakasında başta hastane olmak üzere birçok kuruma ulaşmak isteyen diğer yakasındaki yaşlı, engelli, çocuklu kadınlar asansör çalışmadığı için 120 basamaklı merdiveni aşarak karşıya geçmek zorunda kalıyor.
HABER MERKEZİ-buyuktorbali.com

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.