site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bombalama olayları vatandaşın psikolojisini bozdu

Bombalama olayları vatandaşın psikolojisini bozdu
03.08.2015
A+
A-

Kimisi cep telefonuna Emniyet’ten SMS geldiğini iddia ediyor, kimisi Çarşı da canlı bomba olduğunu yada Efes’te bomba patlatılacağını söylüyor. Selçuk bir haftadır “canlı bomba” ile yatıp kalkıyor. Asılsız söylentiler bazı vatandaşlarımızda tedirginlik yarattı.

EMNİYETE ULAŞAN HİÇ CANLI BOMBA İHBARI YOK

SON dönemde artan terör olayları tüm yurtta olduğu gibi Selçuk’ta da tedirginlik yarattı. Özellikle Suruç’ta ki canlı bomba saldırısı ile 32 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında birçok il ve ilçede canlı bomba ihbarları yapılmaya başlandı. Selçuk’ta başta sosyal medya olmak üzere birçok alanda “Selçuk’ta canlı bomba ihbarı yapılmış,” “Selçuk’ta bombacı yakalandı” fısıltısının yayılması üzerine büyük panik yaşanmaya başlandı. Hafta başından beri “Emniyete Efes’te, Selçuk’ta canlı bomba olacağı ihbarı yapılmış” fısıltısının yayılması bir çok vatandaşın tedirgin olmasına neden oldu. Emniyet yetkilileri bugüne kadar kendilerine canlı bomba ihbarı yapılmadığını açıklarken, ilçede çeşitli noktalarda konuşlandırılan polis ekiplerinin bu konuyla ilgisi olmadığı belirtildi.

ÇARŞIYA ÇIKMAYIN!

Selçuk son bir haftadır adeta “canlı bomba” ile yatıp kalıyor. Kahvede, çarşıda, markette, sokaklarda insanlar sürekli birbirlerine, “Dün akşam emniyet dışarı çıkmayın mesajı yolladı,” “İzmir – Aydın Yolunda bombacılar durdurulmuş,” “IŞİD, Efes’i uçuracakmış,” “PKK’lılar eylem hazırlığında yakalanmış” gibi asılsız iddialarla büyük panik yaratılıyor. Tüm bu iddialar ilçede günlük yaşama da etki etmeye başladı. İlçede insanlar son günlerde kalabalık noktalardan uzak durmaya çalışıyor. Öte yandan Emniyet’e bağlı araçların ve polislerin İzmir-Aydın yolu üzerinde rutin arama yapması söylentileri daha çok arttırdı. Bu hareketliliğin canlı bomba ihbarı ile ilgisinin olmadığı ve rutin kontroller olduğu kaydedildi.

SÖYLENTİLER ASILSIZ

Alınan bilgilere göre Selçuk’ta İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ulaşmış bir canlı bomba ihbarı olmadığı ve hiçbir vatandaşa mesaj yolu ile uyarı yapılmadığı belirtildi. İlçede bazı uygulamaların istihbarı çalışmalarla ilgili olduğu öğrenildi. Emniyet ve ilçe yöneticileri sık sık sağduyulu olunması, dedikodulara itibar edilmemesi uyarısında bulunarak çıkarılan söylentilerin asılsız olduğunu dile getirdiler.

SELÇUK HABER – www.selcukhaber.com

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Vah vah vah ne üzücü. Aslan gibi evlatlar evlerine tabutla geliyorlar. Bizim ise korkudan psikolojimiz bozulmuş.