site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bisiklet Festivali İçin Geldiler, Küçük Menderes İçin Eylem Yaptılar

Bisiklet Festivali İçin Geldiler, Küçük Menderes İçin Eylem Yaptılar
21.08.2015
A+
A-

küçük menderes eylem 1

Halk sağlığını tehdit altına alan Küçük Menderes nehrinin temizlenmesi ve arıtma tesislerinin biran önce hayata geçebilmesi için bisikletleriyle pedal basarak eylem yapan Selçuklu çevreciler, Zeytinköy yolu üzerindeki köprüde pankart açtılar. Çevreciler, Küçük Menderesin kirliliği ve çevreye verdiği zarar konusunda da çeşitli paneller düzenlenmesi konusunda yetkililere çağrıda bulundular. Selçuk Efes Bisiklet Festivali için Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen bisikletçiler, Küçük Menderes’in kirliliğine tepki amaçlı düzenlenen eyleme destek verdiler.

Geçtiğimiz hafta Küçük Menderes nehrinin geçtiği Zeytinköy köprüsünde buluşarak toplu eylem planı için çağrı yapan Selçuklu Çevrecilerin bu çağrısına Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen bisikletçiler de destek verdi.

Paneller düzenlenmeli

Selçuk İstasyon Meydanında toplanan çevreciler, buradan bisikletleri ile yine Küçük Menderes nehrinin geçtiği Zeytinköy yolundaki köprüye kadar pedal bastılar. Burada pankart açıp eylem yapan Çevreciler, yetkililerin bu konuda bir an önce harekete geçmelerini istediler. Çevreciler adına konuşan Selçuklu Neyzen Murat Gezer, yapılan bu eylemin sonuç alınıncaya kadar sona ermeyeceğini söyledi. İlgili Bakanlıklardan Selçuk Belediyesi ve diğer çevre Belediyelerin konuyla ilgili Panel düzenlemeleri için talepte bulunacaklarını belirten Neyzen Murat Gezer, “Amacımız buranın temizlenmesini sağlamaktır. Bu bölgedeki bahçelerden eskiden olduğu gibi yine şifanın dağılmasını istiyoruz” dedi. Gezer, son olarak bu eyleme destek veren herkese teşekkür etti.

Bisikletçilerden eyleme destek

Bu yıl 3.sünün düzenlendiği Selçuk Efes Bisiklet Festivaline katılan bisikletçilerin de destek verdiği eylemde grup adına konuşan çevreci bisikletçi Bahadır Uygur, “Doğaya karşı olan herşeye biz de karşıyız. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen bütün arkadaşlarımız bu eyleme destek verdi ve burasının temizlenmesi için her türlü desteğe biz varız” dedi.

küçük menderes eylem 1 (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.