site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bir yıldır kardeşlerini arıyor… Yetkililer sessiz

Bir yıldır kardeşlerini arıyor… Yetkililer sessiz
07.03.2020
A+
A-

İzmir Selçuk’ta yaşayan Adnan Umay Elmaslar, yıllardır Kıbrıs’ta yaşayan kardeşlerini arıyor, yaklaşık bir yıl önce kaymakamlıklar dâhilbirçok birime müracaat eden Elmaslar, hâlâ bir cevap bekliyor…

11 ay olmasına rağmen olumlu veya olumsuz bir yanıt gelmediğini dile getiren Elmaslar, yetkililer arşivde bulamadıklarını, “Yangın çıktı, sel bastı arşiv yok” gibi yanıtlar aldığını söyledi. Kardeşlerini bulamadığı her saniye acısının ve özleminin katlanarak büyüdüğünü anlatan Elmaslar, 2-3 defa Kıbrıs’a gelip kardeşlerini aradığını, ancak bulamadığını belirterek, yetkililerden kardeşlerini bulması konusunda yardım bekliyor.

“BABAM 1972’DEN 1979’A KADAR KIBRIS’TA KALDI”

Kıbrıs Postası’na konuşan Adnan Elmaslar, babası Mehmet Elmaslar’ın 1972’den 1979’a kadar Kıbrıs’ta yaşadığını, 1979’da hayata gözlerini yumduğunu, babasının Kıbrıs’ta Rum bir kadın ile bir birlikteliği veya bir evliliği olduğundan bahsetti.

“ARŞİVDE YOK. YANGIN ÇIKTI, SEL BASTI” GİBİ YANITLAR VERİYORLAR”

Kıbrıs’ta 2 ya da 3 kardeşi olduğunu, hatta bir kardeşinin de kadın olduğundan söz eden Adnan Elmaslar, kaymakamlıklar, belediyeler dahil tüm yetkili mercilere başvurduğunu, ancak “Arşivde yok. Yangın çıktı, sel bastı” gibi yanıtlar aldığını söyledi.

“KARDEŞLERİMİ BULAMADIĞIM HER SANİYE ACIM KATLANARAK BÜYÜYOR”

Mağdur olduğunu, kardeşlerini bulmak istediğini dile getiren Elmaslar, “60 yaşına gireceğim, Allah bana biraz daha ömür versin ki kardeşlerimi bulayım” dedi. Adnan Elmaslar, kardeşlerini bulamadığı her gün, hatta her saniye acısının katlanarak daha da arttığını anlattı.

KARDEŞLERİ OLDUĞUNU NASIL ÖĞRENDİ?

Kardeşlerinin olduğunu nasıl öğrendiği hakkında bilgi veren Adnan Elmaslar, Türkiye’deki abisinin tekstil sektörü ile uğraştığını, Kıbrıs’tan iş yaptığı kişilerin abisine söylediğini, abisinin ise konuyla ilgilenmediğini, ancak kendisinin kardeşlerini bulmak istediğini belirtti.

“OLUMLU VEYA OLUMSUZ BİR YANIT BEKLİYORUM”

Kıbrıs’taki kardeşlerinin ısrarla kendilerini gizlediğinden bahseden Elmaslar, “11 ay oldu kimse yanıt vermedi. Arşive bakmak 11 ay mı sürer? Olumlu veya olumsuz bir yanıt bekliyorum” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Postası – RAHMICAN ÇALIŞKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.