Selçuk Haber

Belgesiz Suriyeliye Ev Kiralayana Ceza Geliyor

AK Parti tarafından TBMM’ye verilen yeni torba yasa teklifinde, Türkiye’deki sığınmacılara ilişkin de hükümler yer alıyor. Teklif ile, tüm sığınmacılara süresiz olarak sağlanan, genel sağlık sigortası prim muafiyeti, bir yılla sınırlandırılıyor.

Buna göre, sığınmacılar Türkiye’ye giriş yapıp, resmi olarak kayıt olduktan sonra sadece bir yıl boyunca Genel Sağlık Sigortası primleri devlet tarafından ödenecek. Bir yılın sonunda bu kişiler gelir

BELGESİZ SIĞINMACIYA EV KİRALAYANA CEZA GELİYOR
Yine yasa teklifi ile, Türkiye’de kalmak için geçerli belgesi olmayan sığınmacıların konaklamasına imkan sağlayanlar ve bunlara ev kiralayanlara da idari para cezası verilmesinin önü açılıyor.

KİMLİK BELGELERİNİN SÜRESİNİ BAKANLIK BELİRLEYECEK
Yasa teklifinde ayrıca, sığınmacılara verilen ve her altı ayda bir yenilenen geçici kimlik belgelerindeki bu süre sınırı da kaldırılıyor. Kimlik belgelerinin ne kadar zamanda bir değiştirileceğine ilişkin yetki Bakanlığa bırakılıyor.

İKAMET SÜRESİ BİTİP DE, YAKALANMAMIŞ OLANLARA KOLAYLIK
Yasa teklifinde ayrıca, Türkiye’de resmi ikamet süresi bitmesine rağmen kalmaya devam eden ve idarece yakalanmayan kişilere, ülkeden çıkmak istemeleri halinde kolaylık getirilmesi de yer alıyor.

 
Selçuk-Torbalı-Tire-Kuşadası ve Bölge Haberleri (www.selcukhaber.com)
Herkese Açık grup · 8.888 üye
Gruba Katıl

Selçuk Haber – Selçuk Efes Haberleri – Selçuk Bölge Haberleri – İzmir Selçuk Haberleri – Kuşadası Haberleri – Tire Haberleri – Torbalı Haberleri – Sel…
 
Exit mobile version