Selçuk Haber

Belediyeden Daha Fazla Yeşil Alan İçin Kamulaştırma Hamlesi

Selçuk’ta sosyal donatı alanlarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Selçuk Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında yeni bir kamulaştırma daha yaptı. Meclis kararı ile kamulaştırılan Zafer Mahallesindeki şahsa ait 1473 metrekarelik arsada Selçuk Belediyesi park ve yeşil alan yapmayıplanlıyor.

Zafer Mahallesi Atatürk İlköğretim okulunun üzerinde Çamlık Parkın doğusunda kalan toplam 1473 metrekarelik arsa vasıflı şahsa ait 4 adet taşınmazın kamulaştırılarak sosyal donatı alanı yapılmasına karar verildi. Alanın kamulaştırılmasına dair öneri ilk olarak Selçuk Belediyesi nisan ayı meclisinde gündeme gelmişti.Daha sonra konu Büyük şehir meclisine aktarıldı ve Büyükşehir belediyesinin temmuz ayı meclisinde karar onaylandı.

Bahsi geçen alanın kamulaştırılması yönünde çalışmalara başladıklarını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “ Zafer mahallesinde imar parsellerinin genellikle bitişik nizamda ve yeterli sosyal donatı alanları gözetilmeden planlandığını son yıllarda artan konut ihtiyacı ve arsa azlığı nedeniyle yapılaşmaların hızlandığından dolayı çağdaş standartlardan uzak yaşam alanları oluşmaya başladığını bunun önüne geçmek için ise park alanlarını genişletilerek, şahsa ait alanı kamulaştırma kararı aldık” dedi.

Alınan kamulaştırma kararı ile bölgenin sosyal ihtiyacını karşılayacaklarını vurgulayan Başkan Ülgür kamulaştırma sürecinin tamamlanmasının ardındanalanın 7’den 70 ‘e kullanılabilmesi için çalışmalara en kısa sürede başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Exit mobile version