Selçuk Haber

Belediye Spor Kulübünden Kutlama İptali

umran-songun

Belediye Spor Kulübü’nün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenleyeceği halk voleybolu ve tenis turnuvası etkinliği Hatay Reyhanlı’da gerçekleşen bombalı saldırı nedeniyle iptal edildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Selçuk Belediye Spor Kulübü Başkanı Ümran Songun açıklamasında şunları dile getirdi.

“Hatay Reyhanlı’da gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybeden masum ve savunmasız insanlarımızın acılarını derinden paylaşıyor ölenlere tanrıdan rahmet yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Hükümetin uyguladığı basın yasağı nedeni ile pek çok vatandaşımızın olaydan habersiz olduğunu görüyorum.

Orada acı içinde kıvranan insanlarımızı gördükçe çevremde hiç bir şey olmamış gibi umarsızca dolaşan insanlarımız kültürümüzü kaybettiğimizin göstergesidir. Eskiden böyle bir olay yaşandığında Ulusça “yas” ilan edilirdi. Böylece onların acısına ortak olurduk. Oysa bu gün bir “Galatasaray- Fenerbahçe maçı” kadar ses getirmedi bu olay. Bizler Ulusça birlik içinde olup acımızı, sevincimizi birlikte paylaşmadığımız sürece bu gün Reyhanlı’ da yaşanan olayların yarın burada da yaşanması kaçınılmaz bir gerçektir.

Tam 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını coşku içinde kutlama arifesine girdiğimiz şu dönemde Selçuk Belediye Spor Kulübü olarak 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü başlayıp 19 Mayıs Pazar günü sona erecek olan müzik eşliğinde” halk voleybolu” ve “Tenis Turnuvası” etkinliğimizi daha sonra gerçekleştirmek üzere iptal ediyorum.

Bizler Atatürk’ün evlatları olarak bu vatanın bir karış toprağında kan varsa, gözyaşı varsa bizim yüreklerimizde de vardır. İnsanı hayvandan ayıran özellik belden yukarısıdır. Gün kendimize gelme günüdür!

Ümran SONGUN
Selçuk Belediye Spor Kulübü Derneği Başkanı

Exit mobile version