site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Belediye olanaklarıyla yapılan parkta sona gelindi

Belediye olanaklarıyla yapılan parkta sona gelindi
21.03.2017
A+
A-

Selçuk Belediyesi tarafından çarşı içerisine kazandırılacak 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nın yapımı hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Tülay Ayarman bir açıklama yaptı. Yaklaşık 3 ay önce yapımına başlanan parkın, olumsuz hava şartları, acil pozisyonlarda bayındırlık ekiplerinin başka noktalara çekilmesi ve İZSU’nun alanda yaptığı bazı alt yapı çalışmaları sonrasında devam ettiğini ifade eden Ayarman çok kısa süre içerisinde parkla alakalı fiziki çalışmaların tamamlanarak, peyzaj çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Projesi Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, uygulama çalışmaları da Bayındırlık İşleri tarafından yapılan “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nın” yapımında sona gelindiğini belirten Ayarman; “Eski Vergi Dairesi’nin yıkılmasının ardından çarşı içerisinde vatandaşlar ve esnaf için nefes alacak bir alan oluşturması amacıyla hayata geçirilecek olan park projesinin inşa çalışmaları kısa bir süre sonra sona erecek. Selçuk Belediyesi olarak tamamen kendi olanaklarımızla yıkılan eski vergi dairesinin yerine çok güzel bir park alanı yapıyoruz. Parkın tasarımı tamamen Fen İşleri Müdürlüğüz bünyesinde görev yapan mimar ve peyzaj mimarı arkadaşlarımıza aittir. Parkımız yaklaşık 1000 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Bu 1000 metrekarenin 250 metrekaresi ise yeşil alan olacak” dedi.

Anı parkı olacak

İsmi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı olacak olan alanın bir anı parkı olacağını ifade eden Ayarman; “Tasarımı çok detaylı ve özel olan bu park Selçuk halkına kazandırılacak. Ahşap kısmı hariç diğer tüm işleri kendi ekibimiz ve belediyemizin kaynaklarıyla yapıyoruz. Bu çalışmalarda her hangi bir firmaya yaptırma ya da ihale usulüyle yapma gibi bir durum söz konusu değildir. Selçuk’un küçük esnafı bundan çok faydalanacak. Bu park merkezdeki esnafımızın yanı sıra Selçuk halkı için de nefes alınacak bir alan olacak” dedi. Ayarman ayrıca “Basın mensubu arkadaşlarımızın da belediyemiz ile ilgili yapacağı haberlerde de iddialar ya da duyumlar yerine bizlerden her türlü bilgiyi rahatlıkla alabilirler. Her türlü eleştiriye açık olan yönetimimiz, halkın doğru bilgilendirilmesi açısından bizlerle iletişim içerisinde olmalarından mutluluk duyarız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.