Selçuk Haber

Belediye-İş Sendikası ile Selçuk Belediyesi Arasında Protokol İmzalandı

isci

Selçuk Belediyesi’nde işçi yevmiyelerine iyileştirme yapıldı. 6360 Sayılı yasa sonrası Selçuk Belediyesi’ne devrolan Selçuk’a bağlanan köyler ve Belevi Beldesi’ndeki kadrolu işçilerin Selçuk Belediyesi’nde görev yapan kadrolu işçilerle arasındaki ücret farkının giderilmesi için Belediye-İş Sendikası ile Selçuk Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı ve Belediye – İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er’in imza koyduğu protokol törenine Selçuk Belediyesi’ne devrolan 13 işçi, belediye başkan yardımcıları Ali Karakurt, Atilla Aksoy ve Selçuk Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Hatice Biberci ile Mali işler müdürü Hüseyin Gezer de katıldı. İmza töreni öncesi konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı “önceliğimiz her zaman çalışanlarımızın özlük haklarını vermektir. Bu düzenlemeyi yapmakla ilgili yasal bir zorunluluğumuz olmamasına rağmen işçi kardeşlerimizin mağduriyetini gidermek için belediyemizin bütçe koşullarını da gözeterek yevmiyelerinde iyileştirme yaptık. Yeni yılda yapacağımız düzenleme ile ise tüm kadrolu işçilerimizin eşit koşullarda çalışmasını sağlayacağız” dedi.

Er: Başkanımız emeğin yanındadır

Belediye – İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er ise yaptığı konuşmada Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı’ya teşekkür ederek “ Selçuk Belediye Başkanımız 6360 sayılı yasa ile Selçuk Belediyesi’ne devrolan işçi arkadaşlarımızın Selçuk Belediyesi’nde çalışan diğer işçilerle arasındaki ücret farkını gidermek için duyarlılık gösterdi. Selçuk Belediyesi’nin yaşadığı mali sıkıntıya rağmen bir iyileştirmeye gidildi. Başkanımız yılbaşında yapacağımız 21. Dönem toplu iş sözleşmesi ile de bu durum tamamen düzeleceği müjdesini verdi. Başkanımız emeğin yanındadır. Bu protokol ön bir adımdır, iyi niyetin göstergesidir. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından protokole imza koyan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı ve Belediye – İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er ardından da işçilerle hatır fotoğrafı çektirdi.

Exit mobile version