Selçuk Haber

Başterzi: 25 Senedir Aynı Hikaye

osman-basterzi

Yerel seçimler öncesi açıklama yapan AK Partili Başterzi, “CHP’li yönetim Selçuk’ta varlık gösteremedi. İlçemiz gün geçtikçe küçüldü. Bu durumu düzelteceğiz” dedi

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Osman Başterzi, Selçuk’un sorunları ve yaklaşan yerel seçimler öncesi önemli mesajlar verdi. İlçenin gerek konumu, gerek doğal zenginlikleri ile turizmin başkenti olabileceğini belirten Başterzi, “Selçuk birçok avantaja sahip. Ama bu avantajların hiçbirisi kullanılmadı. İlçemizi 25 yıldan bu yana yöneten CHP, Selçuk’u küçültmek için elinden geleni yaptı” dedi. Yapılan araştırmada, İzmir’in yaş ortalamasının ülkeden, Selçuk’un ise İzmir’den daha yaşlı olduğunu belirten Başterzi, “Burası sadece emekliler şehri. İş alanı kalmadı. Bir tek istihdam alanı belediye. Nüfus 10 yıl önce 33 bin 500’dü. Bugün ise 34 bin. 10 yılda 500 kişi artmış. Neredeyse göç verir hale gelmişiz. Bunun nedeni iş alanlarının yaratılamamasıdır. Her türlü zenginliğiyle cazibe merkezi olabilecekken hiçbir şey yapılmamış. Tarihi ve turistik zenginliklerimiz ortada. Dünyada 3 turizmin bir arada olduğu başka bir yer yok. Kültür, Efes, inanç ve doğa turizmi, Meryem Ana ile Pamucak. Bu güzelliklere sahip ilçemizin avantajı değerlendirilmiş olsaydı, bugünkü hale gelmezdik” dedi.

“İSTİHDAMIN ARTMASI ŞART”
Belediye çalışmalarına da değinen Başterzi, “Tarımsal sanayi diye bir yer ayırdılar. Ama özel sektörder bir şirket 5 yıldır bir çivi çakmadı. Sadece belediyeye ait hal binası var. Burada tarımsal değil, bacasız sanayi yapılmalı. Turizm merkezi ilçemizde çevreyi kirletmeyecek tesisler ve iş alanları yaratılmalı. Bunlar, tekstil, mobilya, montaj sektörü vs. olabilir. Bir işyeri 100 kişi çalıştırırsa, 30 işyerinde 3 bin kişi istihdam edilmiş olur. 15-20 yıl önce rakibimiz Kuşadası idi. Dönemin başkanlarının her konuşmasında Kuşadası’nı geçeceğimizi söylüyordu. Ama durum ortada, hiç de öyle olmadı. Sosyal anlamda bizden geride bulunan Tire, Torbalı ve Ödemiş bizi geçti. İki üç misli katma değer yarattılar” diye konuştu.

“ÇÖZÜM AK BELEDİYECİLİK”
Önümüzdeki Mart yapılacak olan yerel seçimlere de değinen Başterzi, “Seçim, Selçuk bizim olsun, küçük olsun’ diyenlerle, herkese aş, herkese iş olsun, hepimizin olsun diyenler arasında geçecek. Büyük düşünen, vizyon sahibi, ilçeye hak ettiği hizmeti verecek, AK belediyeciliğin Selçuk’a geleceğine inanıyorum. İşte o zaman ilçemiz, gerçek hizmetle tanışacak. Çağdaşlığı, yaşam kalitesinin her geçen gün arttığını hissedecek ve vatandaş bu ilçede oturmaktan dolayı gurur duyacak” diye konuştu.

SABAH EGELİ

Exit mobile version