site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Uygur’un ardından dikkatler yeni dönemde: AK Parti ne yapacak?

Başkan Uygur’un ardından dikkatler yeni dönemde: AK Parti ne yapacak?
21.04.2021
A+
A-

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un hayatını kaybetmesinin ardından gözler meclis içinde yapılacak yeni seçime çevrildi. CHP’den birçok isim ön plana çıkarken AK Parti’nin genel merkez kararını beklediği öğrenildi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanvekili İzmir Milletvekili Binali Yıldırım son kararı verecek.

Torbalı Belediye Başkanı CHP’li Ramazan İsmail Uygur’un vefatının ardından gözler yeni döneme çevrildi. Belediye kanunu gereği meclis içinden seçilecek olan başkanlık için hazırlıklar şimdiden başladı. CHP’nin İYİ Parti ile oluşturduğu Millet İttifakı’nın Torbalı’da 18 meclis üyesi bulunuyor. MHP ve AK Partili isimlerden oluşan Cumhur İttifakı’nın ise 10, DEVA Partisi’nin ise 1 meclis üyesi yer alıyor.

Nüfusu 200 bini aşan, geçen dönem AK Parti’de olan tarım ve sanayi şehri Torbalı’da gözler AK Parti’nin alacağı karara çevrildi. AK Parti Genel Merkezi şimdilik nabız yoklarken Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile Genel Başkanvekili İzmir Milletvekili Binalı Yıldırım’ın onaylarının alınacağı öğrenildi. Torbalı’da uzun yıllar aktif siyaset yapan İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın çalışmalarda aktif rol alması bekleniyor. Öte yandan AK Parti’nin aday çıkarması halinde Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Av. Özgür Erman Çağlar’dan yana tercihte bulunması bekleniyor.

CHP’DE HAREKETLİLİK
Torbalı’da Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı meclis üyesi sayıları arasında açık ara farkın bulunmaması CHP’de sürecin daha iyi incelenmesi kararını getirdi. Parti, Menemen’de yaşanan olayları bir daha yaşamamak için sıkı önlem aldı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve parti yöneticilerinin süreci dikkatle izlediği öğrenildi.

Torbalı’da Başkan Uygur sonrasında Prof. Dr. Özkan Yıldız, Sultan İpekli, Yıldırım Baytekin, Sıla İlgi Akkaş gibi isimlerin adı ön plana çıktı.
EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.