Selçuk Haber

Başkan Ülgür Memura Darptan Mahkum

vefa-ulgur-mahkeme

Kardeşleriyle birlikte çalıştırdığı soğuk hava depolarını denetlemeye gelen vergi denetim memurlarını dövdüğü gerekçesiyle yargılanan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür 6 ay 20 gün hapis cezası aldı, ceza paraya çevrildi. Ülgür’ün daha önce ‘hükmün ertelenmesinin geriye bırakılması’ kararıyla ertelenen cezaları da işleme konuldu. Mahkeme, memurlara saldırdığı iddia edilen Ülgür’ün kardeşine de 4 bin TL para cezası kesti.

Selçuk Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Vefa Ülgür, kardeşlerine ait soğuk hava depolarını denetime gelen vergi memurlarına saldırdığı iddiasıyla yargılandığı davada mahkum oldu. Geçtiğimiz Şubat Ayı’nda yaşanan olay tartışmalara neden olurken, Belediye Başkanı Ülgür ve yakınları tarafından darp edilen memurlar şikayetçi olmuştu. Başkan ve kardeşinin yargılandığı dava Selçuk Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Olay günü, İzmir Vergi Dairesi’nin talimatı ile denetime giden Vergi Memurları Müslim Cahit Okutan ve Mahmut Özay, hakim karşısında hazır bulundu. Ülgür, duruşmaya katılmazken görevlendirdiği üç avukatı savunma yaptı. Duruşmada Vergi Memuru Müslüm Cahit Okutan “Şahsıma yapılan saldırının karşılıksız kalmamasını istiyorum” derken Avukatı Mehmet Emin Sakin de Başkan Ülgür’ün cezalandırılmasını istedi.
 
DOKTOR DİNLENSİN
Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün avukatı Melih Şar, memur Okutan’ın yaralanması olayından sonra doktor raporu ile ifade verenlerin açıklamaları arasında çelişkiler bulunduğunu söyledi. Şar, raporu yazan Selçuk Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli Dr. Bülent Cinel’in dinlenmesini talep etti. Ayrıca talep uygun görülmezse de bilirkişi incelemesi istedi.

BAŞKAN ZOR DURUMA DÜŞTÜ
Ülgür’ün diğer avukatı Cengiz Aydın da mahkemede, olay sırasında yaşananlardan başkanın sorumlu olmadığını söyledi. Aydın, “Müvekkilim olay yerine gelmeden önce müştekiler (vergi memurları) şikayet konusu kamyonlarla ilgili olarak gerekli evrakları istemişlerdir. Ardından Erdallı Ticaret yetkilileri tarafından evraklar kendilerine teslim edilmiştir. Tır’a mal yükleme işinin tamamlanmadığını da görmüşlerdir. Dolayısıyla bu işlem tamamlanmadan sevk irsaliyesinin ve faturasının kesilmesi mümkün değildir. Dayı başı ile mükeyyefiyet tesis etmek istemişlerdir. İlgili şahıs da kimliğini vererek kendisinin işçi olduğunu söylemiştir. Burada vergi usül ve SGK açısından işlenmiş bir suç bulunmamaktadır. Müvekkilim (Vefa Ülgür) olay yerine geldiğinde niye kimliğin alındığını sormuş, buna yetkilerinin bulunmadığını ifade etmiştir. Müştekinin ters cevap vermesi, müvekkilin de belediye başkanı olması sebebiyle tartışma büyümüştür. Burada memurun görevinin engellendiğine dair bir durum yoktur. Memurlar görevlerini yerine getirmişler hatta tutanak tanzim etmemişlerdir. Belediye başkanı olan, siyasi kimliğe sahip müvekkilimi zor duruma düşürmek için bu şekilde beyanda bulunmuşlardır. Suçun unsurları da oluşmamıştır” dedi.

Ülgür’ün duruşmaya katılan üçüncü avukatı da iddiaların soyut olduğunu ifade ederken, ortada tanık beyanı ve bir kanıtın bulunmadığını dile getirdi.

HEM HAKARETTEN, HEM DİRENMEDEN!
Tarafları dinleyen Hakim İrfan Ünüvar, Belediye Başkanı Ülgür hakkında Memur Müslüm Cahit Okudan’a direnme ve hakaretten ceza verdi. Ülgür, ‘direnme’ suçunda 6 ay hapis cezası alırken suçu birden fazla kişiye karşı işlediği için cezası 8 aya çıkartıldı. Daha sonra ‘iyi halden’ 6 ay 20 güne indirildi. Bu ceza da paraya çevrilerek 4 bin TL ödemesine hükmedildi. Başkan Ülgür ‘hakaret’ suçundan da ayrı ceza aldı. Ülgür’ün günlüğü 20 TL’den 350 gün para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Bu ceza da 7 bin TL olarak belirlendi. Ülgür’e toplam 11 bin TL’lik fatura çıkarken mahkeme taksitlerin bir tanesinin bile gecikmesi halinde cezasın hapse çevrilmesine karar verdi.

KARDEŞE AYRI CEZA
Mahkeme, Başkan Ülgür’ün kardeşi Sefa Ülgür’ü de cezalandırdı. Memurlara karşı ‘direnme’ suçu işlediği ifade edilirken 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme cezayı 6 ay 20 gün hapis cezasına indirirken 4 bin TL para cezasına çevrildi. Daha önce de başka suçlardan yargılanan Sefa Ülgür’ün kararı kesinleşti.Mahkeme yedi gün içinde Yargıtay’a itiraz yolunu da açık bıraktı.

Kaynak: Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ

Exit mobile version