site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Soyer’den kirazın ardından enginar hasadı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer pandemi nedeniyle ürünü tarlada kalacak endişesi yaşayan çiftçilere yardım etmeye devam ediyor. Soyer ve gönüllü ordusu Kemalpaşa’nın ardından Seferihisar’daydı.

Başkan Soyer’den kirazın ardından enginar hasadı
14.05.2020
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer çoğunluğu üniversiteli gençlerden oluşan gönüllülerle Kemalpaşa’daki katıldığı kiraz hasadının ardından bu kez Seferihisar’da enginar hasadı yaptı. Seferihisar’ın Düzce mevkisindeki hasad öncesi konuşan Soyer, “Yine gönüllülerimizle enginar toplamaya başladık. Daha önce bakla, bezelye, kiraz hasadına katılmıştık. Yeni bir model çıkacak burada. Buna inanıyorum” dedi.
Soyer şunları söyledi: Bugün Seferihisar’ın Düzce’sinde enginar hasadındayız. Sıcak bir gün… Erken saatler olmasına rağmen sıcak… Fakat enginar tarlada kalacak diye endişemiz vardı. Tüccar çok düşük fiyat verdiği için… Gönüllüleri, vatandaşlarımızı davet ettik. Ve gerçekten yine gönüllülerimizle enginar toplamaya başladık. Daha önce bakla, bezelye, kiraz hasadına katılmıştık. Yeni bir model çıkacak burada. Buna inanıyorum. Özellikle üniversiteli gençlerin üreticiye destek olacakları, katılacakları bir yeni model çıkacak. Ve bugünün bu kriz ortamında yüreklerimize su serpen, üreticinin derdine derman olan bir çalışma… Çok mutluyuz. Sıcağa rağmen… Çok gururluyuz. Diliyorum ki Türkiye’nin her yerinde benzer tablolar yaşansın. Gençler üreticiye sahip çıksınlar ki üreticimiz üretmeye, toprağına sahip çıkmaya devam etsin. Bu bereketli topraklara bu yakışır. Katılanlara teşekkür ediyorum, her biriyle iftihar ediyorum, İzmirli olmakla iftihar ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.