site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Sengel’den 99.Yıl Mesajı: Hiç Kimsenin Şüphesi Olmasın Ki…

Başkan Sengel’den 99.Yıl Mesajı: Hiç Kimsenin Şüphesi Olmasın Ki…
09.09.2021
A+
A-

Efes Selçuk’un kurtuluşunun 99. Yılı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenle kutlandı. Törene ilçe protokolü, gaziler, öğrenciler ve resmi kurum çalışanları katıldı. Çelenk sunumu ile başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

“YA İSTİKLAL YA ÖLÜM”
8 Eylül 1922 tarihinin bir kentin özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuştuğu; mücadele edenlerin, vazgeçmeyenlerin günü olduğunu belirten Başkan Sengel konuşmasını şöyle devam ettirdi: “ Bugün çökmüş, yok olmuş, parçalanmış Osmanlı Devleti’ne karşı Kuvay-ı Milliye meşalesini yakanların bir kenti, bir şehri, bir ülkeyi kurtuluşa kavuşturduğu gün. Bugün Mustafa Kemal’in izinden yürüyenlerin İnönü’den Sakarya’dan Dumlupınar’dan bizleri özgürlüğe kavuşturduğu gün. Bugün “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyenlerin günü. Bugün bağımsızlığın, özgürlüğün kentimize, Selçuk’umuza geldiği gün. Bugün güzel ilçemizin doğum günü. Mücadele edenlerin, vazgeçmeyenlerin, geleceğine sahip çıkanların, inancın kazandığı gün bugün.

BUGÜN SELANİKLİ BİR ÇOCUĞUN VATAN SEVGİSİNİ HİSSEDENLERİN GÜNÜ
Ve bizler, aradan geçen 99 yıl sonra bile bir çift mavi gözün ideallerini savunanlar, o ideallerden asla taviz vermeyenler, Cumhuriyetin değerlerine bilfiil sahip çıkmaya çalışanlar, dahili ve harici düşmanların kimler olduğunu bilenler, Nutuk’tan ders çıkaranlar, tam bağımsızlığı savunanalar, Selanikli bir yetim çocuğun vatan sevgisini damarlarında sonuna kadar hissedenler günümüz kutlu olsun bütün Selçuklular. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; yüz yıl önce olduğu gibi bu toprakların gençleri, kadınları, işçileri, köylüleri, demokratik ve laik Cumhuriyetten yana bireyler olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emaneti asla sahipsiz bırakmayacağız. Yaşasın bağımsızlık meşalemiz, yaşasın Cumhuriyet…

Başkan Sengel’in konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Ekrem İnci de günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

8 Eylül 1922’de Efes Selçuk’un kurtuluşu sebebiyle düzenlenen resmi tören okunan şiirler ve Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle son buldu.

Efes Selçuk’un kurtuluşunun 99. Yılı sebebiyle düzenlenen etkinlikler bu akşam saat 21.30’da düzenlenecek olan Edip Akbayram Konseri ile devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.