site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Sengel: İzmir’in Kadınları Işıldıyor

Başkan Sengel: İzmir’in Kadınları Işıldıyor
07.12.2020
A+
A-

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesi ’nin 86. Yılı sebebiyle İzmir Kadın Kuruluşları Birliği tarafından Türkiye’nin ilk kadın Turizm Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı Işılay Saygın anısına düzenlenen organizasyonla İzmir’in ışıldayan kadınları ödüllendirildi.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de genç siyasetçileri teşvik etmek ve ödüllendirmek amacıyla düzenlenen organizasyonun “Işıldayan Kadınlar Yılın Işıldayan Siyasetçisi” kategorisinin jüri üyeleri arasında yer aldı. Jüri olarak bulunduğu kategoriden ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği tarafından düzenlenen organizasyondan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Başkan Sengel; “İzmir’in kadınları yaptıkları işlerle, attıkları adımlarla, siyasette, sanatta ve hayatın her alanında ışıldıyor” dedi.

Yılın Işıldayan ve Umut Veren Siyasetçisi, Yılın Işıldayan Projesi, Yılın Eğitim ve Sanat Dalında Işıldayan Öğrencisi kategorilerinde, oluşturulan jürilerin seçtiği birincilere online olarak ödülleri verildi. Yılın Işıldayan ve Umut Veren Siyasetçi Ödülü Buca Meclis Üyesi Merve Doğan’a verildi.

İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter de, Işılay Saygın’ın hem İzmirli kadınlar için hem de Türk kadınları için rol model bir siyasetçi olması sebebiyle onun anısına genç kadın siyasetçileri teşvik etmek ve ödüllendirmek istediklerini belirterek; Işıldayan Kadınlar Projesi’nin gelenekselleşeceğini belirtti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.