site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Sengel Belediye Çalışanlarına Verdiği Promosyon Sözünü Tuttu

30.01.2021
A+
A-

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel belediye personeline verdiği promosyon sözünü tuttu. Sabah saatlerinde belediye şirketinde çalışan personelle Vasıtalar Amirliği’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen Başkan Sengel; “Size verdiğim sözü tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

HAKKI OLANA HAKKINI KARARLILIKLA TESLİM ETTİK
Başkan Sengel geçtiğimiz ay toplu iş sözleşmesi imza töreninde bugüne kadar promosyon hakkından yararlanamayan çalışanların promosyon alması için gerekli yasal süreci başlatacaklarını ifade etmişti. Gerekli çalışmalarının tamamlanmasının ardından sürecin sonlandığı bilgisini paylaşan Başkan Sengel; “ Yapılması kolay bir iş değildi. Ancak ben bir şeye karar verirsem, ne yapar ne eder yaparım. Bu konuda benimle çalışan, benim kadar azimli, benim kadar kararlı arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Biz aslında haklı olana hakkını teslim ettik. Bu bizim 319 çalışanımızın hakkıydı. Memurlar ve kadrolu işçiler bu promosyonu alıyorken, 319 şirket personelimizin bu haktan yararlanamaması bizim de vicdanımızı ve adalet duygumuzu rencide ediyordu. Bu yüzden çalıştık, çabaladık. İhale sürecini başlattık. Bu haktan yararlanamayan personelimize de hakkını teslim ettik. Promosyonlar Şubat ayı maaşı ile birlikte belediye şirketi çalışanlarımızın hesabına geçecek” dedi.

BELEDİYEDE BİR İLK: PROMOSYON HAKKI İLE İŞÇİLER NE KAZANDI
Yaklaşık 16 yıldır taşeron firmalarda çalışıp belediye bünyesinde görev yapan personel, bu zamana kadar maaş ödemelerinde herhangi bir şekilde promosyon almadı. Uzun bir çalışma sürecinin ardından Başkan Sengel’in ve kurum çalışanlarının çabalarıyla promosyon hakkı kazanan personel, promosyon ücretinin yanı sıra banka kredi kartlarında kredi kartı ücreti ödemeyecek, havale ve EFT ödemelerini ücretsiz yapacak ve her türlü bireysel/tüketici/ihtiyaç kredilerinde indirimli faiz oranlarından yararlanabilecek.

BAŞKANIMIZ BİZE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU
Promosyon almaya hak kazanan işçiler Başkan Sengel’e teşekkür ederek, süreç ile ilgili görüşlerini ifade ettiler. Uzun yıllardır belediyede çalışan Yusuf Turan; “12 yıldır belediyede çalışıyorum. Bu zamana kadar hiç promosyon almadık. Filiz Başkanımız bizim promosyon almamız için çok uğraştı. Bize hakkımızı verdi. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bugüne kadar promosyon hakkı verilmediğini söyleyen Cenk Pak: 6 Yıldır Efes Selçuk Belediyesi’nde çalışıyorum. Ama Başkanımızın çalışmaları sayesinde promosyonu aldık. Kendisine tüm çalışma arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir diğer belediye çalışanı Meryem Küçükkaplan ise 7 yıldır Efes Selçuk Belediyesi’nde çalıştığını belirterek; “ Daha önce promosyon alamayacağımız söylendi. Ama Başkanımız söz verdi. Verdiği sözü tuttu. Çok teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.