site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Mı, Cumhurbaşkanı Mı?

Başkan Mı, Cumhurbaşkanı Mı?
19.07.2014
A+
A-

fikri-atilbazTayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı… Vizyondan söz ediyor. Vizyon TDK’ya göre; “İleri görüşlü, geniş görüşlü, ufku geniş. Görünüm, ülkü, sağgörü.”

Erdoğan, Soma felaketinin temelinde yatan sorunları oluşturan bakanlıkların bakanlarıyla mı vizyon oluşturacak?

Erdoğan, Felaketten hemen sonra, canı yandığı için sesi yüksek çıkan vatandaşı tekmeleyen müşavirleriyle mi vizyon oluşturacak?

Her sıkıştığında Erdoğan, duygu sömürüsü yapmak için şehit mektupları okurken ona ağlayarak eşlik eden Arınç’la, Şahin’le mi vizyon oluşturacak.

Erdoğan, PKK’nın isteklerini yerine getirmekten başka bir şey yapmayan, terör örgütüne teslim olan Atalay’la mı vizyon oluşturacak.

Hem bu seçim neyin vizyonu? Anayasamızda Cumhurbaşkanının görevleri… 2010 yılında yapılan referandumla Cumhurbaşkanının görevleri değil, seçim şekli değişti ve bu TBMM’nin elinden alınıp, Türk milletinin kendisine verildi. Dolayısıyla biz bu seçimde ‘Başkan’ seçmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Bu seçim Cumhurbaşkanlığı seçimidir. ‘Başkanlık’ seçimi değil.

Cumhurbaşkanı, Başbakanı çiğneyip, onu yok farz edip, Bakanlar Kurulunu toplayıp ona başkanlık edemez. Çünkü Cumhurbaşkanlığı yürütmeden ayrı bir makamdır. Zaten yürütmenin başı olsaydı, Başbakanlık makamı iptal edilirdi. Ekmeleddin Bey Cumhurbaşkanı olmasın diye viyak viyak, çığlık çığlık bağıranlar bu gerçeği bile göremeyecek kadar körler.

Adayların şu ya da bu görüşünü bir kenara attın; ancak şu gerçeği bilin; Erdoğan “Başkanlık Sistemi”ni istiyor. Ekmeleddin Bey ise parlamenter sistemden yana. Bu gerçeği saklayanlar uyanın artık! Delalet içindeyseniz silkinin, gafletteyseniz ayın! Kendinize gelin. Hıyanet içindeyseniz o başka.

Yapılan anketlerde Türk milletinin “Başkanlık” sistemine bariz bir şekilde karşı olduğu ortaya çıkıyor. O zaman bu gerçek çok net bir şekilde anlatılmalı. Bir yanda özerkleşmiş, federasyona ayrılmış bir Türkiye’nin ‘Başkan’ı olmak isteyen, “Başkanlık Sistemi”nden yana olan Erdoğan.

Diğer yanda Milli Devlet içinde Parlamenter Sistemi savunan bir Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu.

Vatandaşlarımızın bunları bilerek oy atması gerekiyor. Bu gerçeği asla ve kata unutmamalıyız. Halkın dediği gibi, Erdoğan’ın istediği ‘Kendi çalıp, kendi oynamak’tır. Ülkemizde böyle bir dönem yoktur. Tabi şu an itibariyle yok. Eğer Cumhurbaşkanlığı makamına oturursa, ‘Başkanlık Sistemi’ne geçmek için elinden geleni yapacaktır.

Unutmamız gereken, ‘Başkanlık Sistemi’ yolu Türkiye’nin bölünmesinden geçmektedir. Bu gerçeği yüksek sesle haykırmalıyız. Herkese anlatmalıyız. Bu gerçeğin üstü örtülmemeli, kapatılmamalı. Bu yılın gerçek, televizyonlarda anlatılmalı, meydanlarda da açıklanmalı. Bu gerçek Türk milletine unutturulmamalı!

Erdoğan’ın vizyonu nedir, kimlerle gerçekleştirecekti? Zarrab’ı, Süleyman’ı koruyarak mı vizyon gerçekleştirecekler. Erdoğan, ayetlerle, sürelerle dalga geçenleri balkon konuşmasında yanına alarak mı vizyon oluşturacaktır? Yoksa bu zihniyetin hepsi makaracı mı oldu?

Bir daha, bir daha tekraren söylemek zorundayım, ‘Başkanlık Sistemi’nin yolu Türkiye’nin bölünmesinden geçmektedir. Önce federefleşecekler. Sonrasında federasyonun bağlı olduğu merkez olacak. Bu da ülkenin başkanı olacak. Federasyon olmak için bölünmelere sebep olacaklar. Onun için açık ve net bir şekilde Erdoğan’ın ‘Başkanlık’ peşinde koştuğunu anlatmalıyız.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun federasyona karşı, Milli Devletten yana, Parlamenter Sistemden yana olduğunu, Cumhurbaşkanı olmak isteyen biri olduğunu her zaman vurgulamalıyız.

Bölünmek istemiyorsak, ‘Başkan’ değil, Cumhurbaşkanı seçmek düşüncesiyle hareket etmeliyiz. Bu temel gerçek asla değişmemelidir. Bunu aklımızdan hiçbir şekilde çıkarmamalıyız.

Yürütme derken, yoksa çalmaktan çırpmaktan, talandan, soymaktan, adam kayırmaktan, paraları sıfırlamaktan, tanımadığımız, bilmediğimiz kişileri iş adamı diye yutturmaktan, ihaleye fesat karıştırmaktan mı söz ediyorlar. Yürütmenin başı olurum derken bu mu vurgulanmak isteniyor.

Erdoğan, üzerinde öylesine ah taşıyor ki… Sırf şehitlerimizin bile ahı yeter. Onlar ölü demeyin. Çünkü ayette onlar ölü değildirler, siz sezemezsiniz, diyor. Erdoğan bu ahlar içinde yok olup gidecektir.

Sağlıcakla kalın!

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.