site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Başkan Bakıcı’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Başkan Bakıcı’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
09.01.2018
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Basının demokrasinin olmazsa olmaz unsurlarından biri olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “Modern toplumlarda haber alma özgürlüğünün bireyler için vazgeçilmez bir hak olduğunun altını çizdi” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj şöyle;

10 Ocak 1961’de basın çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını düzenleyen 212 Sayılı yasanın yürürlüğe girmesi nedeniyle bugün Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. Başta ilçemizde görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Bu önemli gün dolayısıyla basının ne kadar önemli bir güç olduğunun bir kez daha altını çizmek gerekiyor. Bir ülkede yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak yer alan basın, kamuoyunun bilgi almasının yanı sıra demokrasinin gelişimi açısından da büyük öneme sahiptir. Basın mensupları kamu yararına yapılan meşakkatli, zorlu ve özveri gerektiren bir mesleğin mensuplarıdır.

“Basın milletin müşterek sesidir” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’nin en kritik döneminde Anadolu Ajansı’nın kurulmasını sağlamıştır. Mustafa Kemal Atatürk, bir milletin kaderinin çizildiği günlerde verilen mücadeleyi tüm dünyaya duyurmayı amaçlayarak; ileri görüşlü bir lider olmasının yanı sıra basının gücünü önemsediğini belirtmiştir.

Bugün habere ulaşmak teknolojik imkanlar dahilinde daha kolay olsa da bu durum basın mensuplarının mesleklerine verdikleri emek ve özveri açısından bir şey değiştirmemiştir. Basın mensuplarımız bugün de mesleklerini her türlü şartta ve zamanda icra etmektedirler. Başta ilçemizde görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Bu önemli mesleğin mensuplarına saygı ve sevgilerimi sunar; çalışma hayatlarında başarılar dilerim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.