site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Bakıcı, Muhtarlar ile 16. kez buluştu

Başkan Bakıcı, Muhtarlar ile 16. kez buluştu
02.03.2016
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı her ay ara vermeden devam ettirdiği Muhtarlar ile 16. Kez bir araya geldi. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezleri ile ilçe merkez mahalle muhtarlıklarının aylık genel taleplerinin görüşüldüğü toplantıda Başkan Bakıcı, muhtarlar aracılığıyla ilçe halkına Selçuk’un önemli projeleri hakkında müjdeli haberler verdi.

Muhtarların Selçuk Belediyesi’nden talep ettiği konular ve bu taleplerin hangi aşamada olduğu konusunda birim amirlerinden bilgi alan Başkan Bakıcı, muhtarların birçok talebinin yerine getirilmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bakıcı, Selçuk Kamuoyunu bilgilendirmek adına bu yıl yapılması planlanan projeler konusunda müjdeli haberler verdi.

Yeni Hastane temeli atılacak

Bu yıl içerisinde Selçuk Devlet Hastanesinin inşaatına başlanacağı müjdesini veren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, bakanlık kontrolünde yer teslimi yapılan alanda yüklenici firma yetkilileriyle incelemelerde bulunduğunu açıkladı.

İhalesi gerçekleştirilen ancak Kamu İhale Kurumuna yapılan itirazlar neticesinde sürecin uzatıldığı Selçuk Devlet Hastanesinin yeni binası için yer teslimi yüklenici firmaya yapıldı. Kısa zamanda temel atma töreninin gerçekleştirileceği yeni hastane inşaatının 2017 de tamamlanması öngörülüyor.

Bakanlık kontrolünde yer teslimi yapılan alanda yüklenici firma yetkilileriyle birlikte incelemelerde bulunan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, mevcut alanda moloz yığınları olduğunu, ilk olarak bu alanda temizleme çalışması yapılacağını, daha sonra da hastane temelinin atılacağını müjdeledi.

Modern ve yüksek standartlarda sağlık hizmetlerine kavuşacak olan Selçuk’un yeni Devlet Hastanesi bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Yüklenici firma ile yapılan sözleşmeye göre yapım işi 400 gün içinde tamamlanacak olan Selçuk Devlet Hastanesi toplam 12 bin 500 metrekarelik bir kapalı alana sahip olacak. İhale bedelinin 17,5 Milyon TL olduğu bildirilen Selçuk Devlet Hastanesi 75 yatak kapasitesiyle bölgede önemli bir ihtiyacı karşılamış olacak.

Asbestli Borular değişiyor

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk halkına; uzun yıllar ilçenin kabusu haline gelen asbestli borulardan kurtulacağı müjdesini verdi. İZSU tarafından 142 kilometrelik içme suyu hattı çalışmalarının başlatılacağını açıklayan Başkan Bakıcı, bu çalışmayla birlikte tüm asbestli boruların da değişeceğini kaydetti.

Şantiye yeri belirlendi

İZSU’nun Selçuk Belediyesinden talep ettiği şantiye yeri için çalışma başlattıklarını ve bu kapsamda yer tespitini gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Bakıcı; “Belirlediğimiz şantiye yerini İZSU’ya vereceğiz ve yakın zamanda 142 kilometrelik içme suyu hattı çalışmaları başlayacak” dedi.

Selçuk’un içme suyu konusunda önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirten Başkan Bakıcı; “Bütün borular yenilenecek ve bununla birlikte Selçuk’ta artık çeşme suyunu rahatlıkla içilebilecek hale geleceğini inanıyorum” dedi.

muhtarlar_baskan_bakici

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.