site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Bakıcı İlk Üç Ayında Belediyeyi Anlattı

Başkan Bakıcı İlk Üç Ayında Belediyeyi Anlattı
23.06.2014
A+
A-

m-uyarogluBelediye Başkanı Zeynel Bakıcı yerel medyayla ilk toplantısını Turizm Otelcilik Meslek Lisesinde yaptı. Aradan yaklaşık üç ay geçti. Böyle bir toplantının olmasını bu günlerde bekliyordum,

Başkanı Bakıcı konuşmasında maksat bağcıyı dövmek değil üzüm yemek ifadesini özellikle kullandı. Yapılan yanlışlıkları hukuk içerisinde çözeceğiz diyen Bakıcının haklı endişeleri var.

Konuşmasına sakin bir şekilde başladı. Kendinden emin ifadeler kullandı. Basın mensuplarına kelimeleri seçerek yaşadığı zorlukları tek tek anlattı. Belki de 9 Eylül Üniversitesindeki derslerde verdiği tecrübenin bir yansımasıydı söyledikleri.

Ne yalan söyleyeyim, anlattıklarını pür dikkat dinledim. Biz seçimlerden önce basın mensupları olarak kendisine gülen adam lakabını takmıştık.

Bana göre Sayın Zeynel Bakıcı akılcı ve aklı yerinde bir politika izliyor. Belediye Başkanlığı görevine geldiğinden bu yana bir insanın hayal bile edemeyeceği olayları ve belediye bünyesinde yaşananları basın mensuplarına örnekleriyle tek tek anlattı. Sorunların hukuk içerisinde çözüleceğini söyledi.

Toplantıda yeni seçilmiş bir belediye başkanından çok, demokrasiyi özümsemiş, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, alın teri ve emeğiyle geçinen yoksul insanlarla empati kurabilen deneyimli, demokrat bir aydını bulduk karşımızda. Zaten onu başarıya ulaştıran bu özellikleri değil miydi?

Şunları söylüyordu Bakıcı;

“Kurum yönetmek; asmak, kesmek demekle olmuyor, kinle, nefretle, şahsi kaprislerle kurum yürümüyor. Daha önce söylediğim gibi Selçuk’ta siyaset yapma yönetimi değişmesi gerektiği gibi her alanda değişim gerekli, örneğin algı değişimi, bakış açısı değişimi, hızlı bir şekilde gerçekleşmesi gereğine inancım gittikçe artmaktadır.”

“Hayalim, isteğim beş yıl sonra geriye dönüp baktığımda herkesin birbirine sevgi ile baktığı bir Selçuk ve bunun yanında yaşanabilir, herkesin ihtiyacının karşılandığı, yatırımların bol olduğu bir ilçe oluşturmak en büyük isteğimdir.Bunun da ortamı vardır.Yeter ki istekli olalım. Benim bu konuda inancım tamdır, bunu başaracağıma yürekten inanıyorum.’’

Ben Zeynel Bakıcı’da bitmez tükenmez bir insan sevgisi, sıcaklık ve samimilik gördüm.

Onu siyasal nedenlerle karşısına alanlar, gülüşünü sahte bulanlar, insanlarla kurduğu sıcak temasları alaya alanlar Zeynel Hoca’yı birkaç gün yakından izleseler eminim ki taşıdıkları olumsuz düşüncelerden uzaklaşırlar.

Yıllarca, Yunus Emre’nin insan sevgisini, Mevlana’nın dünyalara açılan yüreğini, barışı, sevgiyi, dostluk ve kardeşliği savunup uygulayamayanlar, bugün Hoca’yı sırf insanları sevdi, onlara saygı gösterdi, fakire fukaraya dostluk eli uzattı diye eleştiriyorlar.

Zeynel Hoca iki buçuk aydır hiçbir şey yapmadı diyenler!

Doğrudur, Zeynel Hoca iki buçuk aydır temel atmadı, kafe açmadı, yatırım yapmadı, fabrika kurmadı.

Zeynel Hoca iki buçuk ayda işsiz gençlerle buluştu, yaşlı iki büklüm bastonlu dedelerin, ninelerin dertlerini dinledi, hayır dualarını aldı. Annelerin babaların çocukları ile ilgili kaygılarını dinledi. Sokaklara çıktı, Pazarları dolaştı korkmadan halkından.

Onların dertlerinden yılmadı, bıkıp usanmadan saatlerce, günlerce dinledi.

İnsana yatırım yaptı Zeynel Hoca, insana.

Hiçbir şey yapmasa da olur Hoca. Yeter ki sesimizi dinlesin, sırtımızı sıvazlasın, pazar yerinde gülümsesin bize, çocuklarımızın başını okşasın.

Bize insan olduğumuzu hatırlatsın, bu yeter.

Mehmet Uyaroğlu

YORUMLAR
  1. org. dedi ki:

    Hiçbirşey yapmasada olur ne demek sayın Uyaroğlu. Bu nasıl bir anlayış. Yani şimdi Selçuk “köy kalmaya” devam mı edecek. Karasinek ve sivrisinek patlaması var. Dokunmayalım günah mı diyeceksiniz. Menderesin kirliliği çevreye zarar vermez mi ?
    Efes’in otopark sorunu öylece kalacak mı ? Çöpleri toplamasak da olur mu diyeceksiniz ? Yapmayın Uyaroğlu devlet ve kamu hizmetlerinde hiç kimsenin “olmasa da olur” demeye hakkı yoktur. Bu makamlara gelenler canını dişine takmak zorundadır. Sizin Zeynel hayranlığınız sizi ilgilendirir ama bir basın mensubu olarak bunu böyle söyleyemezsiniz…

  2. sivrisinekler ne olcak dedi ki:

    hocanız iyi bir insan olabilir onu kabul ediyoz ama iş icraate gelince kocaman bir sıfır, selçuğun her yeri şuanda sivrisinek istilasında gençler işsiz, işe alınanlar hep zenginler, zengin çocukları yandaşlar ve 60 yaşında isabey mahallesinden işe alınan bir zeynel bakıcı fanatiği

  3. anonim dedi ki:

    zeynel hoca aklı hür iradesihür bir insandır bizler ona güvendik ve güvenmeyede sonuna kadar devam edeceğiz ben inanıyorum ki hoca selçuk ilçesine adını rahmetli eftal abi gibi altın harflerle yazdıracak .ve aradan yüz senede geçse unutulmayacak

  4. i.b. dedi ki:

    ‘bize insan olduğumuzu hatırlatsın’ ne demektir? İnsan olduğunu hatırlamak gelen giden trafiğine kaldıysa çok acı bir durum.

  5. SELFİ dedi ki:

    Sayın Mehmet bey “Bize insan olduğumuz hatırlatsın” tespiti sizin için çok talihsiz bir durum. Çok vahim ve çok acınası. Demek ki siz kendinizi insan sınıfına dahil ettirememişsiniz.

  6. Erdoğan Arna dedi ki:

    Bir medya mensubu objektif olmalı yalaka omurgalı yandaşlık medya mensubuna yakışmaz hele yerel medya eleştiride gözünü çıkarmalı zira herşeyde bire bir tanık ençümen toplantıları basına kabalı mı yapılıyor yoksa sizin kulaklarınız mı tıkalı