Selçuk Haber

Başkan Bakıcı: Amacımız Üzümü Güzelleştirmek

baskan-bakici-basinla-kahvalti (1)

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. Keyifli bir kahvaltılı toplantıda basın mensupları ile buluşan Başkan Bakıcı gazetecilerin sorularını tek tek cevapladı.

Selçuk İMKB Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Çınar Kafe’de gazetecilerle kahvaltılı bir toplantı yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı öncelikle göreve geldiği 7 Nisan tarihinden bu güne geçen süreci değerlendirdi. Hukuk içerisinde, belediye kaynaklarını doğru kullanarak ve Selçuk’un öncelikli çıkarları gözetilerek çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Başkan Bakıcı en çok özen gösterdikleri konuların başında mali disiplinin geldiğini ifade etti. Belediyenin geçmiş dönemden kalan bir takım problemlerini çözmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Bakıcı bunlar çözülmesinin yaratacağı rahatlama ile belediye çalışmalarının daha da hız kazanacağını söyledi. Amaçlarının bağcıyı dövmek değil üzümü güzelleştirmek olduğunu söyleyen Başkan Bakıcı Selçuk’un kısır çekişmelerle çok zaman kaybettiğini ifade ederek “Kurum yönetmek; asarım, keserim demekle olmuyor. Kinle, nefretle, şahsi kaprislerle kurum yönetilemez. Yönetiliyormuş gibi görünür ama bundan zarar gören kent insanı olur. Onun için asırım keserimle değil, hukuk içerisinde karşılıklı sevgi ve saygıyı oluşturarak çalışmalar yapılmalıdır. Daha önce söylediğim gibi Selçuk’ta siyaset yapma yönetiminin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Selçuk’ta her anlamda algı değişimi, bakış açısı değişimi şart. Hayalim 5 yıl sonunda geriye dönüp de baktığımızda herkesin bir birine sevgiyle baktığı, kardeşçe yaklaştığı çok daha yaşanabilir, herkesin refah düzeyinin arttığı, ihtiyaçlarının karşılandığı, yatırımların bol olduğu bir ilçe oluşturmaktır” dedi.

Eski hal binasını Kültür Merkezi’ne dönüştürmek, gençlik merkezi ve spor kompleksleri yapmak, teleferik projesini hayata geçirmek, pazar yeri ve otopark düzenlemesi yapmak için hızla adımlar attıklarını ifade eden Başkan Bakıcı doğal gazın Selçuk’a getirilmesi ile ilgili de ciddi atılımları olduğunu ifade etti. Başkan Bakıcı ayrıca Pamucak’ın da bir turizm cazibe merkezine dönüşmesi için sahile portatif duşlar, giyinme kabinleri ve büfeler yapacaklarını ifade etti.

‘’Amacımız halka hizmet etmektir” diyen Başkan Bakıcı “beş yıl sonra geriye dönüp baktığımızda doğal gaz olan, evlerinde temiz içme suyu akan, kongre merkezi, spor tesisleriolan, işsizliğin azaldığı, yatırımların arttığı, Pazar yeri, otopark sorunu çözülmüş, iki bin üniversite öğrencisinin bulunduğu, yeşil alanlarını arttırmış bir Selçuk’a ulaştığımızı göreceğiz. Bunu birlikte başaracağız” dedi.

Exit mobile version