Selçuk Haber

Basın Ahlakı ve Gazetecilik

leventgorur-konusma

Selçuk MHP İlçe Başkanı Levent Görür, yerel bir gazete de yayınlanan anket ve ankete yapılan yoruma tepki gösterdi. Başkan Görür, “Eline bir kalem alan kendini Don Kişot zannetmesin. Medyada bugüne kadar çok kalemler kırıldı bu unutulmasın” dedi.

Kendini Donkişot Sanma
Bundan bir ay kadar önceydi telefonum çaldı arayan Bayram Bozdemir’di. Yeni bir gazete kurduğunu bu konuda görüşmek istediğini söyledi. Bende buyurun gelin dedim. Bayram Bozdemir Beyefendi geldiler çaylar, kahveler içildi. Hoş bir sohbet oldu kendisi tarafsız gazeteciliğin nasıl yapılacağından bahsetti, dinledik. Kendisine tek bir sorum oldu. Seçime 3-4 ay kala gazetenin çizgisini değiştirmezsin değil mi diye sordum. Aldığım cevap insanların sözlerini samimiyetlerini namus gibi algıladığımdan dolayı beni tatmin etmişti.

Maalesef yanılmışım bırakın 3-4 ay kala gazetenin çizgisini değiştirmesini 8 ay kala arkadaşımız niyetini belli etti. Saygı duyarım taraf olabilirsin ama tarafsızım dersen saygı duymam.

Bakın kardeşim elinizi MHP seçmeninden çekin, Selçuk’ta MHP seçmeni onurlu, namuslu ve düzgün insanlardır. Bunları size yedirtmem bunu böyle bilin. Eline bir kalem alan kendini Don Kişot zannetmesin. Medyada bugüne kadar çok kalemler kırıldı bu unutulmasın.

Sizin gazeteciliğiniz, yazarlığınız, sevdiğiniz, sevmediğiniz ahlaki değerleriniz beni pek ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren partim ve gönüldaşlarımdır ve ben bu değerleri mi kimseye peşkeşte çekmem yedirtmemde. Gelelim bunları neden anlattığıma gazetenizde bir anket yayınlamışsınız. Kiminle yapılmış Selçuk’tan kaç kişi katılmış, nasıl olmuş, ne olmuş, ne bitmiş kimsenin haberi yok zaten. Anket parayla yaptırılan bir olay ve bizim paramız olmadığından böyle olaylara giremiyoruz. Parası olan belli yaptıranda öyle.

Neyse benim düzmece anket sonuçlarını gazetende yayınlamana da itirazım yok. Sonuçta haber değeri var yayınlarsın. İtiraz noktama gelince, haberde yaptığınız veya o küçük beyinlerinizce yapmak istediğiniz algı yaratma kafa bulandırma MHP seçmeninin aklını çelme oyunudur.

Ne demek kardeşim MHP seçmeni ikna edilirse Selçuk’ta AKP kazanır. Siz o ufak beyinlerinizle namuslu, şerefli, onurlu MHP seçmeninin de hangi algıyı yaratmaya çalışıyorsunuz. Ülkücülerin davası bellidir, yolu bellidir. Allah için halka hizmet eder ülkücüler. CHP gelmesin diye AKP’ye, AKP gelmesin diye CHP’ye hizmet edene ülkücü denilmez. CHP’li ya da AKP’li denir.

MHP Selçuk’ta Belediyeyi kazanamıyorsa kimin kazandığı hiçbir Ülkücüyü ilgilendirmez. Ülkücülerin tek gayesi üç hilalli bayrağı belediyeye dikmektir. Siyaset yapan bütün küçük insanlar bunu böyle bilsin.

Tüm Selçuk halkına çağrımdır. CHP’yi de AKP’yi de iyice analiz etsinler. Birbirlerinden farkları var mı? Vefa Ülgür’ün zihniyetiyle Tayip Erdoğan’ın zihniyetini yan yana getirsinler baksınlar bakalım farkları var mı? Bu ikilinin en önemli özelliği kendilerinden olmayana yaşam hakkı tanımamalarıdır. Bu yüzden MHP adayının Selçuk Belediyesini kazanacağına inanıyoruz. Şunu açıkçana söylüyoruz vatandaşımız ister bize oy versin, ister vermesin tüm Selçuk halkı bizimdir.

Çok değerli gazeteci kardeşim sen bizim partimizi bilmezsin. Bilen birisi olarak MHP seçmenini ikna edip nasıl AKP’ye oy verdirirsin ben yardımcı olayım istersen.

1-    Türk kelimesini anayasa dahil her yerden çıkaracağız diyenler AKP’li vekiller değildi uzaylılar demişti dersin ikna oluruz.
2-    Sizin vekilinizi hücrede çürütüyoruz PKK’lıları barış için saldık ama aslında sizin vekilinizi de çok seviyoruz başına bir şey gelmesin diye orda tutuyoruz dersiniz. İkna oluruz.
3-    Milliyetçiliği ayaklar altına aldık dediniz bir yemin edersiniz vallahi dememiştik diye ikna oluruz.
4-    Biz Ülkücülere hayvan dedik ama hayvanda Allah’ın yarattığı bir mahlukat, kötü bir niyetimiz yoktu dersiniz. İkna oluruz.
5-    Ülkücüler kandan besleniyor dediniz ama biz Kızılay’ı kastetmiştik diye değiştirebilirsiniz. İkna oluruz.
6-    Bunlar Fatiha okumayı bile bilmez demiştiniz yanlış anlaşıldık. Hepsi Kuran’ı hatmetmiş diyebilirsiniz. İkna oluruz.
7-    Terörist, köpekçi, mafya bozuntusu, kafatasçı, kovboy, ırkçı, it, kopuk dediler ama dil sürçmesi dersiniz ikna oluruz.
8-    T.C. ibaresini kaldırmaya yeltendiniz şaka yaptık dersiniz. İkna oluruz.
9-    Atamıza ayyaş dediniz, yok canım sadece kımız içmiş dersiniz. İkna oluruz.

Velhasıl kelam her fırsatta Ülkücülere hakaret eden AKP liler çok rahat gömlek değiştirdiği için sende kolay kanacağına inandığın için MHP yi yazında aklınca bir yerlere yamamışsın. Sana tavsiyem yürümeyi öğrenmeden uçmaya kalkma düzgün haber yap kimseyi rencide etme.

Gazetelerin görevi her ne kadar dürüst ve düzgün haber yapmaksa da arada yanılgıya düşebilirler ve halkı yanlış yönlendirebilirler. Bunlara dikkat edin. Anketler genelde insanları yanıltmak içindir. Bir yerlere menfaat sağlamak içindir. Tekrar söylüyorum haber değeri vardır. Fakat yorum katarken birilerini rencide etmeyeceksin. Mesela son yapılan Ticaret Odası seçimlerinde Sayın Bozdemir adaydı ve partimize yaptığı ziyarette kendisinin en şanslı aday olduğunu söylemişti. Sonuç ne oldu %  2-3 gibi bir oyla sonuncu oldu. Demek ki insanların temennileri gerçeklerin üstünü örtmez. Siz yırtınsanız da çırpınsanız da Milliyetçi, Muhafazakâr oylar bu seçimde azimle ve dürüstçe çalışan MHP’ye gelecektir. Tarihinde ilk defa Selçuk Belediyesi MHP’li kadrolarla tanışacaktır.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene ve bunu söyleyebilene.

NOT: Gazetenizin geçen sayısında AKP İlçe Teşkilatı ve Başkanı hakkında çok önemli açıklamalar yapan köşe yazarınızın bu hafta ki gazetenizde köşesi boştu. Hayırdır Basın Ahlakı ve ileri demokrasi çerçevesinde mi arkadaşı aforoz ettiniz?

Exit mobile version