site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Barışın Sembolü Vosvoslar Efes Selçuk Sokaklarında

Barışın Sembolü Vosvoslar Efes Selçuk Sokaklarında
09.09.2021
A+
A-

Efes Selçuk’un yerel değerlerini öne çıkaran; sahneleri, sokakları ilham veren kentin isimlerine açan EFEST, Efes Selçuk Belediyesi Hizmet Binası önünden hareket eden muhteşem bir kortejle başladı. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in her yaştan Efes Selçuklu ile birlikte yürüdüğü korteje Vosvos İzmir Fun Club üyelerinin turu damga vurdu.

ÇOCUKLAR ATLIKARINCA İLE EĞLENDİ
Korteje köy akademilerinin, belediye tiyatrosunun çocukları, Efes Selçuklu gençlerden oluşan bando takımı, Efes Selçuk Bisikletlileri ve vatandaşlar katıldı. Vosvos İzmir Fun Club üyelerinin vosvos turu da EFEST Korteji’ne ayrı bir renk kattı. İkinci Dünya Savaşı sırasında doğup barışın sembolü olan vosvoslar festival coşkusunu Efes Selçuk sokaklarına taşıdı. Pazar Yeri’nde sona eren EFEST Korteji’nin ardından festival müzik ve eğlence ile devam etti. Kent merkezini saran festival kapsamında açılan hediyelik eşya stantları, Üretici Pazarı ve Yerel Lezzetler Sokağı da festivalin ilk gününden itibaren yoğun ilgi gördü. Efes Selçuk’un yerel değerlerini, yeteneklerini öne çıkaran festivalde çocuklar da atlıkarıncalar ve sokak oyunlarıyla doyasıya eğlendiler.

EFEST’İN ilk gününde Pazar Yeri Ana Sahnede Efes Selçuk’un genç sesleri yer aldı. Efe Demiralay & Merve Çoban, Grup Dost Ağaçlara Şarkı Söyleyen Kadınlar’ın yanı sıra EFEST’in ilk gününde ise Efes Kent Orkestrası da şarkılarıyla kentlilere keyifli dakikalar yaşattı.

EFEST’İN KRAL VE KRALİÇESİ SEÇİLDİ
Köklü bir geçmişi olan Efes Selçuk Festivali’nde önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da festivalin kral ve kraliçesi seçildi. Kentin gururu olan Milli Sporcular Derin Uygur ve Minel Öztürk EFEST’İN bu yılki kral ve kraliçesi oldu.

Başkan Sengel festival sahnesinde yaptığı konuşmada; “Bizim EFEST’TE mottomuz “Geçmişi Hisset, Geleceği Keşfet” . Efes Selçuk ilham veren perilerin diyarı olarak birçok genç yetenek yetiştiriyor ve biz onlarla gurur duyuyoruz. Bu yüzden EFEST’TE gurur duyduğumuz gençlerimize yer verelim dedik” dedi. EFEST 7-8 Eylül tarihlerinde birbirinden renkli ve eğlenceli etkinlerle devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.