Selçuk Haber

Bakıcı’dan operasyon: O iki ismi görevden aldı

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı parti içinde krize neden olan iki isimle ilgili operasyon yaptı. Bakıcı, Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy ve Zabıta Müdürü Abdullah Taşkınçay’ı görevden aldı.

Selçuk’ta yerel seçimlerin ardından başkanlık koltuğuna oturan AK Partili Zeynel Bakıcı ile AK Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen arasındaki soğuk savaşta yeni bir hamle geldi. Bakıcı’nın göreve geldiği günden bu yana yaşanan kriz farklı konularla gün yüzüne çıkmış, zaman zaman da karşılıklı açıklamalar ile süreç daha da gerilmişti. Bakıcı, İlçe Başkanı Yeşilçimen başta olmak üzere AK Partili meclis üyelerinin görevden alınmasını istediği iki isimle ilgili operasyon yaptı. Bakıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy ve Zabıta Müdürü Abdullah Taşkınçay’ı görevlerinden aldı.

İlçede uzun süredir devam eden, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe’nin yakından takip ettiği süreçte alınan karar ile ilk uzlaşı sinyali Başkan Bakıcı’dan gelmiş oldu. Bakıcı, kendisine muhalif olan AK Parti grubunun talebini yerine getirdi. Partinin ilçede zor duruma düşmesine neden olan son olay meclis divan üyeliklerinden istifa kararları olmuştu. Divan üyeleri Fuat Kırıtak ve Nalan Başdemir görevlerini bırakmıştı.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Bakıcı’nın kararından sonra meclisteki tartışmalı sürecin son bulması beklenirken Yeşilçimen ve grup üyelerinin ne yapacağı ise henüz belli olmadı. AK Parti Genel Merkezi’nin de bilgilendirildiği yeni kararların ardından çalışmaların sorunsuz sürmesi bekleniyor. Başkan Bakıcı’nın karar sonrasında parti üst yönetimine, “Uzun süredir iki çalışma arkadaşımızın durumları gerekçe gösterilerek bir takım sorunlarla gündeme geldik. Selçuk halkının oyları ile göreve gelmiş başkan ve meclis üyelerinin hizmetten başka bir düşüncesinin olmaması gerekiyor. Enerjimizi de hizmet odaklı işlere vermek zorundayız. İki arkadaşımız görev değişikliği sonrası yeni konumlarında da gereken hizmeti verecektir. Bundan sonra belediyemizin suni tartışmalarla değil ülkeye damga vuran projelerle gündeme gelmesini istiyorum. Dünya’nın dikkat çeken tarihi ve doğal güzelliklerine sahip Selçuk’u meclis üyelerimizle birlikte marka kent yapmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Exit mobile version