site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bakıcı: Selçuk kendi kendine yeten bir kent olsun istiyoruz

Bakıcı: Selçuk kendi kendine yeten bir kent olsun istiyoruz
26.10.2015
A+
A-

TJ3A3952

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yerel basın mensuplarıyla buluştuğu olağan aylık toplantıların üçüncüsünü gerçekleştirdi. Basın mensuplarının sorularını içtenlikle ve samimiyetle cevaplandıran Başkan Bakıcı Selçuk Kamuoyunda Selçuk Belediyesi ve belediye çalışmalarına ilişkin merak edilen konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Her ayın üçüncü çarşambası gerçekleşen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın basınla buluşmasında önemli konular konuşuldu. Selçuk’ta yerel basına emek veren gazeteci ve köşe yazarlarının toplantıda Başkan Bakıcı’ya sorularını yöneltmesinin yanı sıra kente ilişkin fikirlerini de açıkladılar.

Nadide kent için herkese sorumluluk düşüyor

Toplantıda üzerinde durulan konular arasında Selçuk’un kendi kendine yetebilen bir kent olması vardı. Gazetecilerin Selçuk’ta sosyal ve kültürel hayatı canlandıracak bazı yapıların eksikliğiyle ilgili soruları üzerine konuşan Başkan Bakıcı, kendi kendine yetebilen ve yaşanan bir kent kavramları üzerinde durdu. Başkan Bakıcı; “Selçuk yaşanan bir kent olsun istiyoruz. Çok büyük bir kent olmasın fikrine gönülden katılıyorum. Yapı yoğunluğunun çok sık olduğu bir kent olsun istemiyoruz. Nüfus yoğunluğunun çok sık olmasını istemiyoruz. Yaşanabilir kent dediğimiz, havanın toprağın kirlenmediği, suyun içilebilir olduğu, insanların rahat bir şekilde kültürel, sanatsal, sosyal ihtiyaçlarını karşılayabildiği bir kent, spor yapabileceği, gezebileceği, alış veriş için dışarı gitme ihtiyacı hissetmediği ve her şeyin tazesini bulduğu bir kent olsun” dedi.

Selçuk’un arkeolojik değerleri, tarım ürünleri, turizm destinasyon alanları tarım ürünleri, coğrafyası ve iklimiyle dünya üzerinde ender bulunan bir yer olduğunu ifade eden Başkan Bakıcı; “Bu toprağın hakkını vermek lazım. Bu toprakların önemini çocuklarımıza iyi anlatmamız lazım. Bu konuda başta belediye başkanı olmak kaydıyla herkese sorumluluk düşüyor” dedi.

Selçuk Belediyesi’nde her gün halk günü oldu

Başkan Bakıcı’nın göreve başlamasından kısa bir süre sonra düzenlenmeye başlayan Halk Günü Toplantılarının bir süredir düzenlenmiyor olması ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Başkan Bakıcı, halkla her zaman, her yerde iç içe olduğunu, vatandaşların her türlü sorununu dinlediğini belirterek ; “Bizde her gün halk günü. Ben mesaimin büyük bir kısmını halka ayırıyorum. Selçuk’a ayda iki gün halk günü yetmiyor. Her gün başkanlık kapısının önü dolu ve herkesi dinlemeye gayret ediyorum. Herkesi kabul ediyoruz. Dönenler sadece yoğunluk olduğu için, beklemeyenler de olabiliyor. Yani daha önce her hafta daha sonra ayda iki gün düzenlenen halk günlerini biz şimdi her gün başkanlık makamında düzenliyoruz” dedi.

Selçuk’ta sosyal ve kültürel hayatı canlandırdık

Selçuk’ta daha geniş kapasiteli sinema, tiyatro ve kongre salonu eksikliği olmasına rağmen geçtiğimiz kış film gösterimleri ve tiyatro oyunlarıyla Selçuk’un tarihinde görülmemiş bir kültür sanat yoğunluğunun yaşandığını belirten Başkan Bakıcı; “Geçen kış her hafta ücretsiz film oynattık. Haldun Dormen, Göksel Kortay gibi Türkiye’yi aşmış bu işin üstatlarını buraya getirdik. Sahne Tozu Tiyatrosu’nu buraya getirdik. Başta gençleri olmak üzere Selçuklular’ı sanata, kültüre, eğitime, spora doğru çekme gayreti içerisindeyiz” diyen Başkan Bakıcı bu faaliyetleri düzenleme amaçlarının geçmişte olduğu gibi asla toplanan kalabalık üzerinde siyasi bir tahakküm oluşturmak olmadığını söyledi.

Personel politikası

Selçuk kamuoyunda sürekli gündeme gelen belediyede çalışan personel sayısının fazla oluşu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Başkan Bakıcı; Selçuk’ta işsizliğin kronik bir sorun olduğunu belirterek; “ 300 e yakın fazla personelle çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk üç ay içerisinde 254 personel aldık.  Daha sonra İŞKUR kanalıyla da 45 personel aldık. Sekiz buçuk aylık süreç sonunda bu personellerin de hepsi belediyemiz bünyesinde çalışmaya başladı. Önümüzde personel çıkartıp bütçeyi dengelemek gibi bir seçenek vardı. Yakın zamanda İŞKUR kanalıyla yine 80 personel aldık. Alınan her personeli en çok ihtiyacı olan ailelerden seçmeye çalışıyoruz. Kaç personel alırsanız o kadar haneyi rahatlatıyorsunuz. Altını çizmek istediğim bir diğer nokta da personel alırken kimsenin siyasi görüşünü sormuyoruz, sorgulamıyoruz. Tıpkı esnaftan alış veriş yaparken yaptığımız gibi personel alırken de asla siyasi ayrım yapmıyoruz” dedi.

Selçuk ile ilgili hayata geçecek projeler hakkında da bilgi veren Başkan Bakıcı; “Sosyal ve kültür projelerinde iyi gidiyoruz. Bizim fiziksel anlam da projelerimizi hızlandırmamız gerekiyor” dedi.

TJ3A4054

TJ3A4064

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.