Selçuk Haber

Bakıcı: İbreti Alem İçin Orayı Yıkacağım

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ilçede yer alan basın mensupları ile yapmış olduğu aylık olağan toplantısında Segaş ve yapılması planlanan Kültür Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakıcı Segaş bizi alacağından dolayı mahkemeye icraya verdi, ibreti âlem için Segaş’ın olduğu bölgede bulunan eski hal binalarını yıkacağım. Sadece Segaş’ı bırakacağım orada. Ben eski Belediye Başkanına saygı duyuyorum o da saygı duysun. Bu ilçede hep birlikte yaşıyoruz. Segaş’ın bulunduğu yerde sözleşmesi 2018 yılında bitiyor dedi.

SEGAŞ 2018 YILINDA ÇIKACAK

Bizim için en önemli konuların başında Kültür Merkezi geliyor. Eski Hal binalarının bulunduğu bu alan 9800 metrekarelik bir alandır. Segaş’ı oradan çıkararak bir kültür merkezi açmak istedik. Segaş’ı mahkemeye verdik ama sözleşmesi olduğu için ancak 2018 yılında çıkacaklar.

Eski Başkana buradan çağrı yapıyorum bilindiği üzere kendisi Segaş’ın da başkanı. Ben Belediyeyi kazandığımda tamamıyla herkes Segaş’ın belediyenin olduğunu sanıyordu. Hatta bazı arkadaşlar bana geldi. Segaş’ın müdürü olmak istediklerini söylediler. Eskiden Belediye Başkanı Segaş’a kim müdür olacak kim işe girecek tayin ediyordu.

Ama biz baktık ki sözleşmemizde hiçbir şey yok. Bu kurumun Belediye ile ya da Belediye Başkanı ile hiçbir ilişkisi yok sözleşmede. Fakat Segaş’ın tek çalıştığı bir yer var Selçuk Belediyesi ikinci bir yeri kimse gösteremez. Segaş sürekli belediye ile çalışmış. Başka hiçbir yer ile ticari faaliyeti yok.

İBRETLİK OLSUN

SEGAŞ bizi bugün bir alacağından dolayı mahkemeye verdi. Ve fiili işlem başlattı. Hiç yakıştıramadım, ben olsam bunu asla yapmazdım. Belevi’den devredilen bir miktar ekmek parası ondan dolayı bu işlem yapıldı. 40 bin TL’lik borç mahkeme masrafları ile birlikte 76 bin TL oldu. Şu anda SEGAŞ’ın bulunduğu bölgedeki eski Hal binalarının olduğu yeri düzenleyip projesini başlatacağız. Ben o bölgeyi yıkacağım sadece Segaş kalacak ibretlik olsun. Bugüne kadar yapmadığım şeyi yapacağım. Ben hep el uzatmaya çalışıyorum ama bu el hep geri çevriliyor. Selçuk hepimizin burada hep birlikte yaşıyoruz. Ben 3 dönem belediye başkanlığı yapan birisine saygı duyarım ama o da saygı duysun” dedi.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

HABER VİDEO-FOTOĞRAF: MURAT DOĞAN-SELÇUK HABER

Exit mobile version