Selçuk Haber

Bakıcı: CHP Alevilik üzerinden oy devşiriyor

zeynelbakici

Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, CHP’li Meclis üyelerinin önergesiyle, ‘Cemevlerine diğer ibadethanelerle aynı şartların sağlanması’ kararı alınmasını eleştirdi. Bakıcı, “Bu popülist bir yaklaşım” dedi.

Selçuk Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında, CHP’li üyelerin önergesiyle cemevinin ibadethane olarak kabul edilmesini eleştiren Başkan Zeynel Bakıcı, “CHP’nin Alevi vatandaşlarımızın inançları üzerinden oy devşirmeye çalışması doğru bir davranış değil” dedi.

İzmir’in CHP’li ilçe belediyelerinin genel merkez kararıyla başlattığı ve İzmir’de Karşıyaka ile Konak belediyelerinin başı çektiği meclis kararları tartışma yaratmıştı.

Cemevlerine diğer ibadethanelerle eşit şartlar sağlanması konusunda meclis kararları alan CHP’li belediyelerin hukuki ve yasal dayanağı olmayan bir karar aldığını belirten Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, CHP’li meclis üyelerinin verdikleri önerge ile Meclis’i zor durumda bıraktıklarını ifade etti.

Başkan Bakıcı, Selçuk Kültür Merkezi’nin cemevi olarak kullanıldığını ve buna kimsenin karşı çıkmadığını belirterek, “Burası İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış, adı büyükşehir tarafından konmuş ve büyükşehir tarafından işletilen bir tesis. Burayla ilgili bir tartışma konusu da yok. Ancak cemevlerinin diğer ibadethanelerle aynı şartlara kavuşmasıyla ilgili yasal düzenlemenin olmadığı bir ortamda, böyle bir önergenin sunulması popülist bir yaklaşımdır” diye konuştu.

Exit mobile version