Selçuk Haber

Bakıcı: Ben YSK Kararlarına Uyuyorum

zeynel-bakici-aday

Ak Parti Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Yrd. Doç Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, aday adaylığını açıkladıktan sonra bazı basın organlarında ve sosyal medyada özel günlerde yayımlanan mesajlarında Ak Parti kimliğini kullanmadığı yönündeki çıkan bazı dedikodulara son noktayı koydu. Bakıcı; “Ben Yüksek Seçim Kurulunun kararlarına uyuyorum” diyerek konunun bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiği yönünde açıklayıcı bilgiler verdi.

Partisine Ekim ayı sonu itibariyle Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı olarak başvuru yaptığını ve bu başvurunun da ilgili basın organlarında yayımlandığını, daha sonraki süreç içerisinde hem Yüksek Seçim Kurulu kararına uygun davranmak, hem de partisinin aday adaylarından beklentilerini karşılamak için 1 Kasım itibariyle Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği görevinden ayrıldığını hatırlatan Bakıcı;  ancak yürütmekte olduğu derslerin tamamlanması amacıyla görevine devam ettiğini söyledi.

Ak Parti Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Yrd. Doç Dr. Dahi Zeynel Bakıcı şunları kaydetti: “Dolayısıyla bu durumları da dikkate alarak aday adaylığı süreci içerisinde özellikle Yüksek Seçim Kurulu kararlarında belirtilen Yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi başlangıç tarihinden önce siyasi partiler, adaylar ve aday adayları için propaganda yapılıp yapılamayacağı, seçim irtibat bürolarının açılıp açılamayacağı başlıklı 2013/345 sayılı “…. aday adaylarının kendilerini tanıtıcı ilân, afiş, pankart asamayacakları, matbua dağıtamayacakları, sadece siyasi partilerce önseçim döneminde tüzüklerinde gösterilmek kaydıyla aday adayları için, bunların vereceği bilgilerin de esas alındığı aday adaylarının meslek veya sanat hayatlarındaki derece, başarı ve eserlerini, memlekete yaptığı hizmetleri gösterir vesikalık fotoğraflarını taşıyan matbualar bastırılıp dağıtılabileceği,….” kararına uygun olarak sadece mesleki ünvanımı belirten mesajları kamuoyu açıklamalarında kullanmaktaydım” şeklinde Selçuklu hemşerilerine açıklamada bulundu.
Haber: Nilüfer Silay Öztürk

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

Exit mobile version