Selçuk Haber

Bakanlık’tan Hastane İçin Ek Arsa Talebi

Sağlık Bakanlığı Selçuk’a yeni bir hastane yapılması konusunda desteğini esirgemeyen Selçuk Belediyesi’nden 12 bin 600 metre karelik alana ilave olarak 18 dönümlük arazi alanı daha talep etti.

Selçuk gündemini meşgul eden Selçuk’a yeni hastane yapılması konusunda çalışmalara başlayan Selçuk Belediyesi şu anda imar planı içerisinde bulunan Şehit Er Metin Tavaslıoğlu Caddesi ve İzmir- Aydın asfaltı arasında kalan 12 bin 600 metre karelik arsanın kamulaştırmasını yaparak takasının yapılabilmesi için Bakanlığa bilgi aktardı.

Geçtiğimiz günlerde İlçe Kaymakamı Ayhan Boyacı Başkanlığında Sağlık Bakanlığı Emlak ve Yapı Daire Başkanlığı’ndan gelen İnşaat Mühendisleri ilçede yapılacak olan yeni hastane için alternatif arsaları yerinde inceleyerek Bakanlık,  hastane için belediyeden arsa temin edilmesi konusunda istekte bulunmuştu. Bunun üzerine Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, arsa tahsisi için yetkililer ile ön görüşme yaparak bu konuda desteklerini esirgemeyeceklerini bildirmişti. Fakat Bakanlığın Selçuk Belediyesinden ek olarak 18 dönümlük bir arazi alanı daha talebinde bulunduğu öğrenildi.

BAŞKAN ÜLGÜR “HASTANENİN BİR AN ÖNCE YAPILMASI TARAFTARIYIZ”

Selçuk’a bir an önce hastane yapılması taraftarı olduklarını dile getiren Başkan Ülgür “Hastanenin kısa sürede yapılması için biz hemen 12 bin 600 metrekare alanın istimlakı konusunda Bakanlığa yazı yazdık. Bakanlık’tan gelecek cevaba göre çalışmalarımıza yön vereceğiz” dedi.

Exit mobile version