site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bahçeşehir Koleji’nin Dijital Eğitim Dönüşümü

Bahçeşehir Koleji’nin Dijital Eğitim Dönüşümü
10.04.2021
A+
A-

Türkiye’de hatta tüm dünyada birçok kurum pandemi dolayısı ile dijital dünya ile yeni yeni tanışmak zorunda kalırken, 12 yıl önce zaman ve mekandan bağımsız uygulamaları bünyesine dahil etmeye başlayan Bahçeşehir Koleji, Covid-19 pandemi sürecinde öğrencilerine sunduğu Metodbox Dijital Eğitim Platformu ve Türkiye’nin ilk ve tek eğitim odaklı platformu olan SeeMeet ile dünyanın ileri gelen eğitim kurumlarının içinde yer almayı başardı.

Salgın sürecinden önce de Metodbox uygulamasını birçok derste kullanan Bahçeşehir Okulları, pandemi sürecinde ise yapay zeka tabanlı bu uygulamayı, uzaktan eğitim programının ana platformu olarak kullanmaya devam etti. 2020 Mayıs ayında ise Bahçeşehirli öğrenciler SeeMeet ile tanıştı. SeeMeet milli ve yerli görüntülü bir görüşme platformu. Bu dijital dönüşüm sayesinde eğitimde özgürleşme süreci başladı. Artık eğitim zaman ve mekandan bağımsız. Yani artık öğrenciler sadece sınıfta ve sadece belirli zaman dilimlerinde öğrenmiyor. Bahçeşehir Koleji’nde öğrenciler ne zaman nerede isterlerse tabletlerinin penceresini dünyaya açabiliyor.

VELİLER DE BİLGİLENDİ
Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü, Özlem Dağ, “Okula dönüş için alınan kararları nasıl yorumluyorsunuz ve süreci nasıl yönetiyorsunuz” sorusunu şöyle cevapladı: “Yüz yüze ve dijital eğitimin dinamikleri farklıdır. Bu dinamikleri de yalnızca kullanılan teknolojilerle sınırlamak mümkün değil; sosyolojisi, pedagojisi hatta sınıf ortamının yönetimi bile farklıdır. Her iki platform için aynı konuyu çok farklı teknikler kullanarak aktarmalısınız. Bu farklılıkların velilerimiz tarafından iyi anlaşılması bizler için çok önemliydi. Hedefimiz, eğitim ister yüz yüze olsun ister online olsun öğrencilerimizi akademik, psikososyal ve fiziksel anlamda desteklemek. Bunun için kullanmamız gereken farklı yöntemler konusunda velilerimizi iyi bilgilendireceğimizi düşünüyorum. Hazırladığımız uzaktan eğitim kılavuzlarının yanında yıllardır yüz yüze sürdürdüğümüz veli seminerlerimizin sürecin getirdiği konular ekseninde derinleştirerek online ortama taşıdık. Kullandığımız dijital eğitim platformlarıyla ilgili kılavuzlar yayınladık. Okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz de velilerimize ihtiyaç duydukları her konuda sürekli olarak destek verdi, rehberlik etti.”

‘EĞİTİM İÇERİĞİNİ GELİŞTİRMEYE ODAKLANIYORUZ’
Pandemi dönemini atlattıktan kısa süre sonra eğitimde eski alışkanlıklara dönüş olacak mı? Yoksa hibrit modelde mi kalacağız” sorusuna karşılık Dağ, şunları söyledi: Pandemi yılları boyunca dijitalde geliştirilecek iş modelleri kalıcı olacak. Elbette bunlar eğitimde de geçerli. Eski normale dönebileceğimiz günler geldiğinde bu günlerde kat edilen yolu geri döndürmenin manası da kalmayacak. Eğitimde hibrit modelin devam edeceğini daha da önemlisi ‘hibrit öğretmen’ kavramının yerleşeceğini düşünüyorum. Biz eğitimin içeriğiyle ilgiliyiz. Eğitim ortamı ne olursa olsun, içerik ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte olmalı. 21. yüzyıl becerileri kazandırmaya odaklı bir eğitim anlayışımız var. Eğitim ortamı ne olursa olsun, bu ortamların gerektirdiği yöntem ve teknolojileri kullanarak kazandırmaya çalıştığımız beceriler, edindirdiğimiz kazanımlar belli. Bu nedenle teknolojik altyapımızın ötesinde pandemiden önce de yaptığımız gibi her zaman eğitim içeriğimizi geliştirmeye odaklanıyoruz.”

HİBRİT ÖĞRETMENLER
Dijital pedagoji eğitimi nasıl bir fark yaratıyor” sorusu ise şöyle karşılık buldu: “Özellikle farklı kademelerin derslerine giren branş öğretmenlerimiz hem yüz yüze hem online eğitimiz aynı anda yürütüyor. Bu iki farklı yöntemin gerektirdiklerine hakim olmak durumundalar ki eğitimi en iyi şekilde devam ettirsinler. ‘Hibrit öğretmen’ kavramı temelde bu. Farklı platformların dinamiklerine birlikte uyum içinde devam edebilen, bu alanda öğretim teknolojileri ve yöntemleri konusunda fikri olan, yeni buluşları olan öğretmenler hibrit öğretmenler olarak adlandırılıyor. Teknik altyapının yanında biz öğretmen eğitimlerimiz işin pedagojik boyutuyla da destekliyoruz. Öğretmenlerimiz, Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Yenilikçi Eğitim Geliştirme Araştırma Merkezi (YEGAM) tarafından gerçekleştirilen ‘Dijital Pedagoji Programı’na katılıyor. Ders içeriklerimizi de dijital pedagojiye uygun şekilde tasarlıyoruz. Öğretmenlerimizin dijital yetkinliklerini artırıyoruz. Her öğretmenimizin bir ’dijital eğitim lideri’ olması için tüm donanımları kazandırıyoruz.”

‘HEDEFİMİZ DÜNYA VATANDAŞLARI YETİŞTİRMEK’
Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Müdürü Didem ÖNGEL ise 3 yıldır Metodbox içeriklerini derslerde aktif olarak kullandıklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi süreci ile birlikte yapay zeka temelli kişiye özgü öğretim modeli uygulamaları içeren Metodbox’ı her kadememizde kullanmaya başladık. Aslında diyebiliriz ki Metodbox artık bizim okulumuzun ana platformu. Uyguladığımız kaliteli eğitim programına artık bir de kaliteli çevrimiçi müfredatımız eklendi. Böylelikle teknoloji dünyasında doğmuş olan bu nesil teknoloji kaynaklı bir eğitim sistemi ile tanıştı. Bahçeşehir Okulları’nın güçlü rehberlik servisinin koordinasyonu sayesinde öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bu yeni dijital eğitim sistemine alışmaları hiçte zor olmadı. Bu yeni eğitim modeli ile öğrencilerimiz ile hem online hem de yüz yüze bir araya geliyor ve onların bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişimlerini destekliyoruz. Hedefimiz, geleceğin Türkiye’sine özgüveni ve özdenetimi yüksek dünya vatandaşları yetiştirmek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.