site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Bahçeşehir Kolejinde Kesintisiz Eğitim Metodbox’la Devam Ediyor

Bahçeşehir Kolejinde Kesintisiz Eğitim Metodbox’la Devam Ediyor
17.03.2020
A+
A-

Koronavirüs pandemisiyle ilgili dünya genelinde alınan tedbirler kapsamında ülkemizde de ciddi önlemler alınmakta, bu önlemler sayesinde salgının büyük boyutlara ulaşmasının önüne geçileceği öngörülmektedir. Öğrencilerin sağlığı her şeyden önemli diyen Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü de tüm Kampüs Binası ve servisler de dahil olmak üzere Nano Gümüş İyon Teknolojisi ile dezenfekte etti.

Koronavirüs Pandemisine bağlı olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 16 Mart itibariyle okulların 2 hafta tatil edilmesi ve 23 Mart itibariyle uzaktan eğitime geçilmesi kararı alındı. Tabi bu durum herkesin aklında aynı soruyu getirdi. Uzaktan eğitim nasıl yapılacak? Bu konu ile ilgili Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Müdürü Didem ÖNGEL ile sohbet ettik. Öngel;

“Birçok okul için uzaktan eğitim yeni bir kavram olsa da Bahçeşehir Okulları adına bu çokta yeni bir durum değil. Teknolojinin hızla geliştiği ve değiştiği günümüz dünyasında dijital dönemle birlikte artık Öğretmenlerin öğretme yöntemleri ve öğrencilerinde öğrenme şekilleri değişmekte, artık öğrenciler sadece sınıfta ders dinlemiyor, kendi öğrenme süreçlerini yapılandırıyorlar. Biz de Bahçeşehir Okulları olarak 2 yıldır Metodbox adlı Yapay zeka tabanlı dijital bir platform sunuyoruz. Bu platform tamamen kişiye özgü. Bu sistemde Öğrenci kullanıcı adı ve şifresi kullanarak, tamamen öğretmeni ve okuldan bağımsız tüm dijital öğrenme kaynaklarına ulaşabiliyor.

1.Sınıftan 12. Sınıfa kadar kullandığımız bu platformda öğrenciler tüm dijital içeriklere ulaşabiliyor küçük yaş gruplarına daha çok animasyon ile ders içerikleri oluştururken, büyük sınıflarda ise temel ders içeriklerini kapsayan konu anlatım videoları yer almaktadır. Öğrenci ilk olarak konu anlatım videosunu izliyor daha sonra tekrar testlerini çözüyor ve en son olarak da sistem öğrenciye doğru ve yanlış cevaplarını gösteriyor. Eğer sorunun cevabı yanlış ise öğrenci sorunun, soru çözüm videosuna erişip o soruyla ilgili konuyu tekrar edebiliyor.

Bu tatil süreci elbette en çok 8. Ve 12. Sınıf öğrencilerini ilgilendiriyor bu süreçte Bahçeşehir Koleji olarak öğrencilerimizi hiçbir konu eksiği olmasına izin vermiyoruz.15 Mart Pazar günü 8. Ve 12. Sınıf öğrencilerimize canlı olarak online ders anlatımları yaptık.

Metodboxla uzaktan eğitim şöyle olacak; Videoda Sesli bir anlatım olacak ve biz eğitimciler olarak ta hangi öğrencini sistemde kaç dakika kaldığının, her konuyla ilgili kaç doğru? Kaç yanlış? Yaptığını izliyor olacağız. Amacımız kişiye Özgü bu platform ile öğrencimizin öğrenme sürecini desteklemek. Sistem Öğrenciyi aynen bir öğretmen gibi yönlendiriyor ve hangi konu ile ilgili eksiği olduğunu bulup bu konuyu tekrar etmesi gerektiğini söylüyor saptanan eksiğe göre de öğretmenlerimiz öğrenciye de ek ödevlendirme yapabilecek bu sistem üzerinden ayrıca online olarak tüm Türkiye de aynı anda sınavlar gerçekleştirebiliyoruz ve böylece öğrencilerimizi tam bir röntgenini çekmiş olabiliyoruz. Kısacası Metodbox sayesinde bu 2 haftalık süreçte öğrencilerimiz tıpkı okulda sınıflarındaymış gibi konu işleyecek, test çözecek ve bu testlerin geri dönütünü alabilecekler diyebiliriz ki Bahçeşehir Kolejinde eğitime ara verilmemiş olacak. Tabi ki bu süreçte öğrenciler uzaktan eğitim alacaklar fakat uzaktan eğitim ile birlikte öğrencilerin yaşa gruplarına göre aktiviteler de planlanmalı oyun oynamak, özelliklede küçük çocukların en büyük ihtiyacı oyunun yanı sıra öğrenciler bol bol kitap okumalı okuduğu kitaplarla ilgili karakter analizi yapmalı okuduğu kitaplardan yola çıkarak yeni hikayeler yazmalı. Tabi ki bu süreç bir tatil değil tedbir. Bu nedenle öğrenciler vakitlerinin çoğunu evde geçirecekler bu süreç iyi değerlendirilmeli öğrenci velisiyle birlikte bir günü nasıl geçireceğini planlamalıdır.

Lütfen sağlık bakanlığı ve sağlık çalışanları uyarı ve önlemlerini dikkate alalım. Tabiki bununla birlikte tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimiz ve velilerimizin bu süreci kaygı ve korkuyla değil sakinlik ve kararlılıkla atlatmaları ve sağlıklı bir şekilde okulumuza geri dönmelerini temenni ediyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.