site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bahçeşehir Koleji Sporcu Öğrencinin Yanında!

Bahçeşehir Koleji Sporcu Öğrencinin Yanında!
24.05.2021
A+
A-

Kaliteli eğitimi Türkiye’de yaygınlaştırmak hedefiyle yola çıkan ve bugün kaliteli eğitim denince ilk akla gelen kurum olan Bahçeşehir Koleji, Türkiye genelinde 63 ilde, 137 kampüste, 75 bini aşkın öğrencisi ve 11 binin üzerinde eğitim kadrosu ile her alanda başarıyla yükselmeye devam ediyor.

Üniversiteye hazırlıkta da kaliteli eğitim içeriğiyle öncü bir kurum olan Bahçeşehir Koleji, sporda yetenekli öğrencileri, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerine yetiştirmeye hazırlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Bahçeşehir Okulları arasında düzenlenen “Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İşbirliği Protokolü” ile ulusal ve uluslararası alanda ülkemizi temsil eden ve ödül alan başarılı sporcu öğrencilerin, Bahçeşehir Okulları’nda yüzde yüz burslu olarak eğitim görmeleri sağlanacaktır. Eğitim-öğretim süreçlerinin, sporcu öğrencilerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmesi, öğrencilerin kişisel, sosyal ve sportif gelişimleri için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Bahçeşehir Okulları’nın fiziki kapasite ve insan kaynağından işbirliği içinde yararlanılması amaçlanmaktadır.

MİLLİ SPORCU BURSU ARTIK LİSELERDE DE UYGULACAK
Eğitim ve spor ikileminin ortadan kaldırılmasına aracı olacak ‘milli sporcu bursu’ artık liselerde de uygulanmaya başlanacak. Sporcu bursuyla tam burslu kabul alacak öğrenciler, spor yaparken eğitimlerini sürdürebilecek. Bahçeşehir Koleji, sporcuya verdiği destek ve sağladığı burs imkanlarıyla, öğrencilerini her anlamda başarıya teşvik ediyor. Ulusal ve uluslararası alanda ülkemizi temsil eden ve ödül alan başarılı sporcu öğrencilerin Bahçeşehir Okulları’nda yüzde yüz burslu olarak eğitim görmeleri sağlanıyor. Bahçeşehir Koleji’nde öğrenciler, eğitimlerine ara vermeden sporlarını yapmaya devam ediyor. Ayrıca sporcu öğrenciler için eğitim programları; antrenman, kamp ve müsabaka takvimlerine göre düzenleniyor, gerektiğinde telafi eğitimi ve telafi sınavları yapılmasına olanak sağlanıyor.

Ayrıca Öğrenciler öğrenim dönemlerinde eğitim mi yoksa spor mu ikileminde kalabiliyor. Bahçeşehir Okulları’nda öğrenciler her anlamda başarıya teşvik ediliyor. Öğrencilerin akademik başarı seviyesini yükseltmeye önem verilirken aynı zamanda sporcu alt yapısı da korunuyor.

SPORCU ÖĞRENCİ KRİTERLERİ
Sporcu bursuna başvuran adayın olimpik veya paralimpik spor dallarından birinde milli sporcu olması ve aktif sporculuğun devam ediyor olması gerekiyor. Aynı zamanda olimpik veya paralimpik spor dalları yarışmalarında son 2 yıl içinde altın, gümüş ve bronz madalya alan ve bireysel spor dallarında spor yapanlardan “geniş katılımlı” Türkiye Şampiyonaları’nda ilk üç dereceye girmiş olanlar, bu burstan yararlanmak için başvuru yapabilecek.
Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında madalya alanlar; Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) ve Dünya Gençlik Olimpiyatlarında madalya alanlar ve Ulusal Spor Faaliyetlerinde madalya alanlar (Ulusal Spor Faaliyetleri: Federasyonların Türkiye Şampiyonları ve en üst ligleri ile Okul Sporları Türkiye Birincilikleri, ANALİG Türkiye birincilikleridir) sporcu bursundan yararlanabilecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.