site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bahçeşehir Koleji Lise Eğitimiyle Fark Yaratıyor

Bahçeşehir Koleji Lise Eğitimiyle Fark Yaratıyor
08.07.2021
A+
A-

Bahçeşehir Koleji liselerinde eğitim; yeteneklerini keşfetmiş ve geliştirmiş, İngilizceye hakim ve farklı kültürleri tanıyan, ikinci yabancı dilin altyapısını oluşturmuş, bilgilerini değerlendirebilen, nasıl daha iyi öğrenebileceğini bilen, dünyayı takip eden ve başarılı bireyleri yetiştirmek üzere tasarlanıyor.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ANADOLU LİSESİ OKULA KABUL SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALIYOR
Bahçeşehir Koleji Anadolu Liselerinde eğitim görmek isteyen öğrenciler Okula Kabul Sınavları ile kabul ediliyor. Öğrenciler LGS puanları oranında burs ile ödüllendiriliyor.

Bahçeşehir Koleji Liseleri Üniversiteye Yerleşmede Zirvede
Bahçeşehir Koleji liseleri öğrencileri Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na özel bir sistemle hazırlanıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tam Hazırlık Sistemi uygulanarak öğrencilerin sınava hazırlanmaları sağlanıyor. Bahçeşehir Koleji’nde 12. Sınıflarda üniversiteye öğrenci yerleştirme başarısı %100’dür. Bahçeşehir Koleji liselerinde öğrencilerin, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ilk üç tercihlerinde yer alan üniversiteye yerleşme oranı %98,9.

Dünyanın Önde Gelen Üniversitelerine Tam Burslu Kabul
Bahçeşehir Üniversitesinde çeşitli oranlarda burslu okuma imkanları sağlanan Bahçeşehir Koleji öğrencileri, öğrenimleri boyunca yaptıkları çalışmalar ve başarılarını ifade ettikleri başvuru dosyalarıyla da Stanford, M.I.T, Washington University, National Research Nuclear University, Heidelberg University, State University of New York, Purdue University, Northeastern Univesity, Virginia Polytechnic University, University of Toronto gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinden tam burslu kabul alıyorlar.

Dünya Vatandaşları Yetiştirmek İçin Master 6
Bahçeşehir Koleji liselerinde uygulanan Master 6, bireyin çağı yakalama ihtiyacı doğrultusunda dünya vatandaşlığına geçişini hedefliyor. Yurt içi ve yurt dışı üniversite kabullerinde etkili olacak şekilde tasarlanan program donanımlı gelişim sağlayacak 6 farklı modülden oluşuyor.

Bireyin, değişen toplumsal koşullar ve teknolojik çağı yakalama ihtiyacı doğrultusunda dünya vatandaşlığına geçişini hedefleyen 2 yılı kapsayan bir eğitim modelidir. 9. ve 10. Sınıflarda uygulanır. Ders dışı modüller 11.sınıfta devam eder. 

STEM+A Uygulamaları
9. ve 10. Sınıflarda Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik derslerinin müfredatı ile entegre edilmiş 21. yy becerilerini destekleyen ve geliştiren STEM+A kitapçıklarımızla bu uygulamalarımızı gerçekleştirmekteyiz.  

KAREM (Kariyer ve Rehberlik Merkezi) Ofisleri
Bahçeşehir Koleji’nde Kariyer Rehberliği anaokulunda başlayan ve öğrencinin lise mezuniyetine kadar kişilik özellikleri, ilgi, yetenek, becerileri ve değerlerinin kayıt altına alınarak takip edildiği ve bir bütün olarak değerlendirildiği sistemin adıdır.

Bahçeşehir Koleji Kanada’da Çift Diploma Alma Olanağı Sunuyor
Eğitimine yurt dışında devam etmek isteyen Bahçeşehir Koleji öğrencileri, %20 burs oranıyla faydalanabildikleri Fulford Academy Çift Diploma Programı ile Kanada, ABD ve İngiltere gibi pek çok ülkede geçerli Ontario Secondary School diploması alıyor.

Yurt İçi / Yurt Dışı Üniversitelere Hazırlık Programı 
11 ve 12.sınıflarda cumartesi günleri üniversite hazırlık çalışmaları yapılır. 

11. sınıflarda eylül ayı itibari ile üniversite hazırlık çalışmaları başlar. Sömestr tatilinde 1 hafta ve Haziran ayında  2 hafta  yoğunlaştırılmış eğitim programı ile devam eder. 

12.sınıflarda üniversite hazırlık çalışmaları ağustos ayının üçüncü haftasında başlar ve yıl boyunca devam eder.   

Yurtdışı üniversiteler buluşmasında öğrencilerimiz dünyanın seçkin üniversiteleri ile yılda iki kez bir araya gelir. 

Öğrencilerimiz katılımcı üniversitelerin eğitim sistemleri hakkında bilgi sahibi olurken üniversitelerin temsilcileri ile birebir  görüşme yapar ve aynı gün içerisinde kabul alabilir.  

Mentor Öğretmenlik Sistemi 
Bahçeşehir Kolejinde lise kademesinde de her öğrenciye bir mentor öğretmen birebir danışmanlık yapmaktadır. 

Mentor öğretmenlik sistemi ile öğrencinin akademik ve sosyal alandaki gelişiminin gözlemlenmesi ve başarısının yükseltilmesi, kendisi ile ilgili kişisel planlama ve değerlendirme becerisinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.   

Yabancı Dil Programı 
Bahçeşehir Koleji öğrencileri yabancı dil edinim süreçlerini farklı disiplinlerde makale ve bilimsel yazıları takip edebilecek düzeye taşıyıp, yapmış oldukları projelerle ülkemizi temsil ettikleri yarışma ve turnuvalarda İngilizce üretken dil becerileri ile fark yaratmaktadırlar. 

Bütün Bunlara Ek Olarak Bahçeşehir Üniversitesi’nde Burs İmkanı 

Bahçeşehir Okulları Lise Diploması ile mezun olunması gerekmektedir. 

BURS ORANLARI 
%50 İlkokul 1 veya 2. sınıftan itibaren kesintisiz olarak Bahçeşehir Kolejinde öğrenim görenler 

%45 İlkokul 3 veya 4.sınıftan itibaren kesintisiz olarak Bahçeşehir Kolejinde öğrenim görenler 

%40  Ortaokul 5 veya 6.sınıftan itibaren kesintisiz olarak Bahçeşehir Kolejinde öğrenim görenler: 

%35  Ortaokul 7 veya 8.sınıftan itibaren kesintisiz olarak Bahçeşehir Kolejinde öğrenim görenler: 

%25  Lise Diploması Bahçeşehir Kolejinden olanlar üniversite bursundan yararlanırlar.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.